Marketing X Business

ASA Bolnica počela s radom: Građanima na raspolaganju veliki broj usluga

N. D.

(Foto: ASA Bolnica)

ASA bolnica, prva privatna opća bolnica u Bosni i Hercegovini, počela je danas s radom. Ova medicinska ustanova koja se nalazi u Sarajevu ima 180 bolničkih kreveta u zgradi na sedam spratova, 10 operacionih sala, 12 specijalističkih odjeljenja te brojne odsjeke i ambulante, a pacijenti će na raspolaganju imati gotovo sve medicinske usluge – od moderne radiološke dijagnostike, laboratorije, urgentnog zbrinjavanja, porođaja, pa sve do rutinskih, ali i složenih operativnih zahvata.

– Poriv i ideja za uspostavljanje ASA Bolnice je plod dugoročne strategije razvoja zdravstvene djelatnosti unutar ASA Grupacije a u cilju unapređenja zdravstvene zaštite svih naših građana i jačanja kapaciteta sveukupnog bh. zdravstva. S tim ciljem je oformljen ASA Medical, koji će objediniti sve naše zdravstvene ustanove i u jednu subgrupaciju sa zajedničkim ciljem osnaživanja i jačanja kapaciteta bh. zdravstva što dalje daje kontinuitet našoj posvećenosti ulaganju u prosperitet i napredak kompletnog društva, istakao je nedavno prof. dr. Rasim Jusufovic, predsjednik Uprave ASA Bolnice.

ASA Bolnica će primati pacijente za sve vrste ambulantnih ili polikliničkih (konsultativno specijalističke) usluga sa radnim vremenom svakim radnim danom od 08:00 do 20:00, uz predhodnu najavu. Uz ambulantne usluge će pružati i usluge moderne radiološke dijagnostike na trenutno najsavremenijoj i sofisticiranoj opremi kao i laboratorijske usluge za sve vrste nalaza.

Centar za pozive (call centar) ASA Bolnice je u punom kapacitetu a građani se već mogu informisati o ponudi usluga koje mogu pretražiti i na web stranici www.asabolnica.ba.

ASA Bolnica će kroz koncept svog djelovanja, kojeg krase epiteti SMART, DIGITAL i GREEN dopuniti segment sekundarne i tercijarne bolničke zaštite. Uz najsavremeniju medicinsku opremu, IT tehnologije i vrhunske stručnjake iz pojedinih oblasti, pacijentima će osigurati najbolje uslove za liječenje. Pored osnovnog cilja koji je pružanje usluga zdravstvene zaštite na najvišem mogućem nivou, prva privatna opća bolnica će i svojim uposlenicima ponuditi potpuno drugačije okruženje za rad. ASA Bolnica će biti mjesto kontinuirane edukacije i usavršavanja sveukupnog medicinskog osoblja, ali i svih ostalih uposlenika, te je mjesto gdje je pacijent uvijek na prvom mjestu.

Povezani članci