Marketing X Business

ASA Central Osiguranje: Nova era u oblasti zdravstvenog osiguranja u BiH

N. D.

(Foto: Marx.ba)

ASA Central Osiguranje predstavilo je danas paket proizvoda koji predstavlja novu eru u oblasti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja u BiH. Pod sloganom “Osiguraj bolje zdravlje – Doktor po tvojoj mjeri”, ovaj proizvod rezultat je sinergije članica ASA Grupacije te donosi usluge i pogodnosti, koje predstavljaju novitet u oblasti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, ne samo u BiH već i u regiji.

Feđa Morankić, predsjednik Uprave ASA Central Osiguranja, istakao je da kao vodeće osiguravajuće društvo u BiH kontinuirano donose inovativne proizvode prilagođene različitim ciljanim grupama te ovaj proizvod predstavlja još jedan iskorak na tom putu.

– ASA Central Osiguranje, kao najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini, lider je u kreiranju jedinstvenih i inovativnih proizvoda. Primjer takvog pristupa, nastao u sinergiji s članicama ASA Grupacije, upravo je koncept koji danas predstavljamo javnosti – Nova era dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, model koji smo kreirali iz dubokog razumijevanja potreba naših korisnika i tržišta zdravstvenog osiguranja u cjelini. Sve navedeno predstavlja iskorak koji smo, kao vodeće osiguravajuće društvo, napravili kako bismo pružili vrhunsku vrijednost našim osiguranicima, ističe Morankić.

Radi se o četiri različita paketa osiguranja pod nazivima Dr. Fleksi, Dr. Expres, Dr. Special i Dr. Prestige, svaki sa jedinstvenim karakteristikama i prednostima. Kroz naprednu tehnologiju ugovaranja termina, fleksibilnost prilikom izbora zdravstvenih usluga ovi proizvodi su efikasni te štedi vrijeme i novac korisnicima, pokrivajući preventivne preglede, dijagnostiku i bolničko liječenje u ASA Bolnici, kao i usluge Eurofarm Centar Poliklinike.

– Osnovne karakteristike proizvoda su prilagođenost specifičnim potrebama klijenata gdje npr. klijent može „složiti“ svoju policu od modula koji mu trebaju, čime izbjegava plaćanje za usluge koje ne koristi. Pored toga, korisnik može u policu dodati i članove porodice uz minimalnu nadoplatu, čime grupno osiguranje postaje pristupačnije. 

Dodatni benefiti omogućavaju jednostavnu i brzu kupovinu putem one-stop shopa, web shopa, zaključenje u realnom vremenu i digitalnu dostupnost, a uz sve to nude višestruko veća pokrića za iznos premije u odnosu na konkurenciju, istakao je Damir Kovačević, stručnjak za zdravstveno osiguranje i konsultant na razvoju novog proizvoda, te naglasio kako, za razliku od tradicionalnih modela osiguranja, gdje je policom određena suma do koje osiguratelj refundira troškove, novi model jasno definira koliko i koje usluge su uključene u policu.

Klijent na početku tačno zna koje usluge može koristiti i koliko pregleda, dijagnostike ili terapije mu je pokriveno, što olakšava razumijevanje i korištenje osiguranja. 

Novi model dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja donosi i filantropski segment kroz formiranje Fonda za liječenje djece slabijeg imovinskog stanja u ASA Bolnici, koja će se djelimično finansirati iz Premium polica.

– ASA Bolnica pruža usluge svojim pacijentima već tri mjeseca i ponosni smo da je kvalitet usluge prepoznat od strane naših pacijenata. Kroz sinergiju sa ASA Central Osiguranjem, ASA Bankom, Eurofarmom i ostalim članicama ASA grupacije, uspjeli smo omogućiti pristupačne zdravstvene usluge koje zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta. Naša posvećenost zdravlju i dobrobiti naših pacijenata i dalje ostaje naš glavni prioritet, naglasio je predsjednik Uprave ASA Bolnice, Rasim Jusufović.

Eurofarm Centar Poliklinika posluje na 10 lokacija kroz 7 poliklinika i 3 laboratorije te predstavlja jedan od prvih privatnih polikliničkih centara u BiH.

– Naša saradnja sa ASA Central Osiguranjem posebno se ogleda u segmentu sistematskih i preventivnih pregleda dok sada kroz integrisanu uslugu svih članica unutar grupacije podižemo uslugu na jedan novi nivo gdje pacijenti i svi korisnici jednog od paketa mogu zakazati pregled jednim klikom, dobiti termin bez čekanja u redovima i u konačnici u slučaju potrebe za daljnjim pretragama ili liječenjem dobiti direktan termin u ASA Bolnici, istakao je direktor Eurofarm Centar Poliklinike, Emir Selesković.

žNova generacija dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja donosi transparentnost, prilagodljivost, inovativnost i veće pokriće za sve korisnike, uz posebnu pažnju posvećenu potrebama porodica i poslodavaca. Ovaj napredak predstavlja značajan korak naprijed u pružanju dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini.

Kao najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini, ASA Central Osiguranje brine o klijentima, zaposlenicima i partnerima te im pruža sigurnost, povjerenje i zadovoljstvo. Kvalitetnom uslugom osiguranja klijenata u skladu s njihovim potrebama i željama koja je praćena digitalizacijom poslovnih procesa, kontinuiranim ulaganjem u edukaciju i razvoj zaposlenika ostaju tržišni lider u svim segmentima poslovanja.

Povezani članci