Marketing X Business

ASA Finance emituje obveznice u vrijednosti od 30 miliona KM

Bloomberg Adria

(Foto: ASA Group)

ASA Finance, članica ASA Grupe, emitirat će obveznice u vrijednosti od 30 miliona KM. Prikupljena sredstva od emitovanih obveznica bit će usmjerena na ulaganja u projekte iz oblasti zdravstvenog sektora, energije, industrijskih nekretnina i nearshoringa.

Ukupno će biti emitovano 30.000 obveznica nominalne vrijednosti 1.000 KM, s rokom dospijeća od pet godina. Godišnja kamata iznosi pet posto, a isplaćivat će se kvartalno. Početak upisa obveznica je 1. juni i trajat će mjesec dana.

– Upravo emisijom obveznica napravili smo iskorak u našem poslovanju, nudeći nove modele ulaganja i razvoja projekata  iz oblasti zdravstvenog sektora i obnovljive energije, što smatramo ključnim za dugoročni uspjeh i pozitivan uticaj na društvo i okoliš, kazali su za Bloomberg Adriju iz ASA Financea.

Ističu da kao dio globalne kompanije prisutne širom svijeta prepoznaju i primjenjuju održive trendove poslovanja kreirajući povoljan ambijent za nove investicije u BiH

ASA Finance je nosilac poslovanja razvoja finansijske divizije Grupacije. Posjeduje udjele u bankama, osiguravajućim društvima, fondovima i drugim ulaganjima u BiH, širom Evrope i svijeta. ASA Grupacija jedna je od vodećih kompanija u BiH i lider u oblasti finansija i zdravstva s 20 kompanija članica iz različitih industrija, koje zajedno zapošljavaju 2.144 zaposlenika.

‘- Od osnivanja do danas, sva ostvarena dobit reinvestirana je u daljnji rast i unapređenje poslovanja i zahvaljujući tome, ASA Grupacija je danas pokretačka snaga bh. društva, dodaju.

Povezani članci