Marketing X Business

Bh. firme na sajmu u Parizu

Marx.ba

(Foto: VTK)

U Parizu je za vikend otvoren jedan od najvećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije – SIAL 2024, na kojem, uz podršku Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, na zajedničkom štandu izlažu kompanije iz Bosne i Hercegovine.

Na štandu Bosne i Hercegovine, u paviljonu 2 na lokaciji L 051, izlaže šest renomiranih bh. proizvođača: As Holding, Bimal, Delta Trade, Jami, Mladegs-Pak i YIMOR (Magic Ice). Ove kompanije već tokom prvog dana sajma su privukle značajnu pažnju posjetilaca, predstavnika raznih organizacija i potencijalnih poslovnih partnera, čime dodatno ističu kvalitet i inovativnost bh. prehrambenih proizvoda.

Sajam SIAL 2024 traje do 23. oktobra i nudi bogat program foruma, konferencija i prezentacija najnovijih trendova i rješenja u prehrambenoj industriji.

Na sajmu SIAL, koji se održava u Parizu svake druge godine, okupljaju se najznačajniji akteri iz sektora hrane i pića. Ovaj međunarodni događaj pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje, razmjenu ideja i predstavljanje inovacija. U osam izložbenih paviljona predstavljeni su najnoviji proizvodi, ističući posvećenost kvaliteti i održivosti.

Očekujemo da će učešće bh. kompanija na SIAL-u otvoriti nove mogućnosti za saradnju i unaprijediti prisutnost bh. proizvoda na globalnom tržištu, poručeeno je.

VEZANO

ZEPS posjetilo 30.000 ljudi, organizirano više od 1.000 B2B susreta, potpisano 300 ugovora