Marketing X Business

Blackview AirBuds 5 Pro TWS bežične slušalice u prodaji od idućeg mjeseca

Marx.ba

(Izvor: Blackview)

Kompanija je vrlo aktivna u posljednje vrijeme, a osim odličnih pametnih telefona, tableta i pametnih satova najavili su još jedan vrlo zanimljiv proizvod – Blackview AirBuds 5 Pro bežične slušalice.

U posljednjih godinu-dvije vrlo aktivno je i tržište bežičnih slušalica, na nekako dominiraju upravo ovakve TWS slušalice (True Wireless Stereo) koje preko bežične Bluetooth veze povezujete s vašim pametnim telefonom. Mnoge smo isprobali i sami te nam je potpuno jasno zašto se ovakve slušalice koje dolaze u kompletu s kutijicama za punjenje tako dobro prodaju.

Nove Blackview AirBuds 5 Pro TWS slušalice naslijedile su poprilično dobro prodavane AirBuds 3 TWS slušalice, a broj “4” u numeraciji je preskočen jer je to u Kini nesretan broj. Ne drže se toga sve kompanije, ali velik broj njih itekako. Kako se hvale u kompaniji, nove slušalice nude vrhunski zvuk, novu generaciju uklanjanja neželjene buke (noise cancelling) te vrlo izdržljivu bateriju.

Ove nove hibridne slušalice podržavaju takozvani ANC (Active Noise Cancelling), prve su takve slušalice koje je predstavio Blackview, a imaju tri načina rada – Feedforward, Feedback i Hybrid. Prva dva funkcioniraju tako da mikrofoni “osluškuju” interni odnosno eksterni zvuk i prema tome prilagođavaju zvuk, dok je hibridni mod u stvari mješavina prva dva modela.

Čak i kada vam je uključen ANC sistem smanjenja buke kvaliteta zvuka neće opadati, za to se brine poseban kompenzacijski algoritam koji se preračunava i pruža vam optimalan zvuk. Ugrađeni su 7 milimetarski driveri (zvučnici), svaka slušalica ima više mikrofona, tako da će i sama kvaliteta telefonskih razgovora biti puno bolja nego što biste očekivali.

Baterije u slušalicama zajedno s baterijom u kutiji za punjenje daju vam autonomiju i do 20 sati, a samo 5 minuta punjenja pružit će vam 2-3 sata rada (s isključenom ANC funkcijom). Isto tako, otporne su na kišu i znojenje u skladu s IPX7 standardom.