Marketing X Business

ConnectCon: U Sarajevu se okupljaju regionalni gameri, e-sportaši, influenseri, cosplayeri...

Marx.ba

(Foto: ConnectCon)

Od 30. avgusta do 1. septembra 2024. godine, Dvorana Mirza Delibašić bit će domaćin ConnectCona – najvećeg regionalnog okupljanja gamera, e-sportaša, influensera, cosplayera i ljubitelja društvenih igara.

Organizovana od strane Connect Arena, a podržano od strane Udruženja „Val“ kao događaj koji promoviše aktivnosti od vitalnog značaja za održanje mentalnog zdravlja. ConnectCon predstavlja vrhunac u produkciji gejming događaja u Bosni i Hercegovini. Očekujemo dolazak najpoznatijih gaming influensera, youtubera i streamera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, čija zajednička publika broji više od 15 miliona pratitelja.

Cerix, Goldenito, Gallasandala, BIBO TV, Vicostein, Tamara i Djoksa samo su neka imena koja dolaze na ConnectCon!

Program ConnectCon-a je raznovrstan i uzbudljiv: od takmičenja u popularnim igrama poput Fortnitea, League of Legends-a, Stumble Guysa, Tetrisa, Minecrafta, NBA2K24, CS2, UFC24, Mortal Kombata, Rocket Leaguea i šaha, do neobičnih izazova poput takmičenja u skakanju u vreći.

Posebno mesto u programu zauzima finale prve sezone Glitch gaming quiz-a, Kahoot Quiz, i prezentacija aplikacije Igny.

Pored toga, na ConnectConu će se održati i e-sport turnir Biznis gejming liga, koji je specijalno dizajniran za uposlenike kompanija, kao i sajam gamerske opreme i drugih proizvoda.

Ovaj događaj nije samo prilika za sve ljubitelje gejminga da se upuste u avanture i izazove, već i platforma za upoznavanje sa najnovijim tehnologijama i proizvodima iz svijeta igara. Pored toga, nova istraživanja su pokazala da se video igrice mogu koristiti kao olakšanje u prevazilasku traume. Čak su se i iste počele od nedavno koristiti kao dio terapije pri poremećajima čiji je uzročnik trauma.