Marketing X Business

Conor McGregor: Marketing koji hoda, čovjek za kojeg se lijepi novac

Marx.ba

(Izvor: Marca)

Conor McGregor nije samo najpopularniji irski borac svih vremena, već i neko ko je evoluirao da postane sinonim za UFC i mješovite borilačke vještine. Poznat kao “The Notorious”, McGregor je bivši UFC prvak u lakoj i pero kategoriji, što ga čini prvim borcem u historiji promocije koji je istovremeno nosio titule u dvije različite UFC kategorije težine.

On je najplaćeniji MMA borac moderne ere, sa prijavljenom neto vrijednošću od 200 miliona dolara. Prema Forbesu, Conor McGregor je bio najplaćeniji sportista na svijetu 2021. godine, ali za njega kažu da je hodajući marketing i da je jednostavno mamac za novac.

On je 2018. obnovio sponzorski ugovor sa Reebokom, kroz koji zarađuje oko 5 miliona dolara svake godine. Conor je imao više poslova podrške sa korporacijama kao što su Burger King, Beats By Dre, Monster Energy, EA (Electronic Arts), Reebok, Wynn Resorts, itd.

(Izvor: Pinterest)

Već je neko vrijeme je bez borbi, a upitno je hoće li ih i biti, ali zarada se samo gomila. Conorove investicije dovele su do širokog spektra poslovanja. Njegov vlastiti brend viskija, Proper Twelve, prijavio je da je prošle godine ostvario prihod od 40 miliona dolara iako mnogi kažu da kvalitetom i nije nešto. Mac Life, Conorova medijska kuća koja pokriva MMA, način života i fitnes, također je prikupila milione YouTube pretplatnika i više od 700 hiljada pratilaca na Instagramu. 

Njegovo partnerstvo s krojačem A-liste Davidom Heilom dovelo je do Augusta Mcgregora, brenda muške odjeće, a njegova kompanija za upravljanje sportom, Mcgregor Sports And Entertainment, koristi se za generiranje novca kroz oglašavanje i druge promocije. Conor također ima svoj vlastiti program kondicioniranja pod nazivom F.A.S.T., koji su razvili vodeći sportski doktori i fiziolozi vježbanja u saradnji s njim kako bi ljude brzo doveli u formu koja se bori.

Nedavno je pokrenuo TIDL Sport u partnerstvu sa Anthos grupom kako bi lansirao novu generaciju sportske linije za oporavak. Osnova TIDL Sporta je terapija na bazi biljaka koja liječi bol i upalu direktno na izvoru. Poznat po prilično raskošnom životu, Conor Mcgregor ima čitavu flotu luksuznih automobila uključujući Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, BMW i8, Rolls-Royce Ghost, Lamborghini Aventador Roadster, Cadillac Escalade… 

Međutim, trešnja na vrhu torte je ograničena serija Lamborghini Huracan Avio, koja je jedna od njegovih najcjenjenijih stvari. On također posjeduje Lamborghini jahtu po imenu Tecnomar za Lamborghini 63, koja je saradnja između Automobili Lamborghini i The Italian Sea Group. 

Posjeduje više vila, a jedna od njegovih vila u Las Vegasu bila je na prodaju na tržištu po cijeni od 2.995.000 dolara prije tri godine. Conor je takođe kupio vilu u Dablinu, u Irskoj, koju je nazvao Mac Mansion, za sumu od 2 miliona dolara. On također poseduje vilu u Marbelji, u Španiji, koja je nekoliko vrata udaljena od vile fudbalske zvezde Cristiana Ronalda.  

Iako Conor više ne živi u domu svojih roditelja, on je sin pun ljubavi i otplatio je hipoteku za njihovu porodičnu kuću i razmazio članove svoje porodice poklanjajući im luksuzne automobile i druge predmete. 

I da, bahat je, ima dugačak jezik, ali može mu se. Podatak da je za nekoliko godina sa socijale došao tu gdje jeste, govori koliko je sposoban.

Povezani članci