Marketing X Business

Dvostruka premijera: Volkswageni ID.3 i ID.7 dobili GTX izvedbe

Marx.ba

(Izvor: Volskwagen)

Volkswagen širi svoju ponudu sportskih električnih modela, nadograđujući popularni ID.3 i ID.7 u nove inačice – ID.3 GTX i ID.7 GTX Tourer, koji će uskoro biti dostupni na tržištu.

Oznaka GTX osmišljena je kao nasljednik kultne izvedbe GTI kod Volkswagenovih modela, a pokazala se prilično uspješnom. Naime, već sada je svaki peti novi ID.4 i ID.5 u Evropi upravo izvedba GTX, pa će marka taj pozitivan trend pokušati prenijeti i na modele ID.3 i ID.7.

Novi će i unaprijeđeni ID.3 GTX biti lansiran u dvije varijante, obje sa zadnjim pogonom. Bit će tu ona osnovna, kao i nešto moćnija, nazvana ID.3 GTX Performance. Ovaj drugi će biti poletan i agilan sportski nastrojeni automobil, zamišljen kao električni pandan poznatom Golfu GTI Clubsport.

U oba slučaja GTX varijantu bit će moguće prepoznati već na prvi pogled. Dobit će izraženu prednju masku s izdvojenim crnim usisom zraka, novi svjetlosni potpis s istaknutim dnevnim LED svjetlima te lakirane crne umetke na karoseriji – posebno naglašenima na pragovima i zadnjem difuzoru.

Tu su i 20″ naplaci od lake legure. Posebna će biti i unutrašnjost, koju će krasiti ergonomska sportska sjedišta te crveni šavovi na njima i upravljaču.

Veći, karavanski GTX, imat će pogon na sve točkove, a cilj mu je spojiti sportsku vožnju s prostranim prtljažnikom (do 1.714 litara). I u ovom slučaju prednja maska bit će drugačija od one kod osnovnog modela, uz nove LED elemente i osvijetljene logotipe.

Ovdje će se također isticati lak crni umeci na pragovima, 20″ naplaci te već spomenuti crveno prošiveni elementi u kabini, piše Autonet.

Povezani članci