Marketing X Business

Električni raj za oči: Vlasnici 687 Tesli priredili rekordni light show

Marx.ba

(Izvor: Youtube)

Na okupljanju vlasnika Tesli proteklog vikenda u Finskoj oboren je dosadašnji rekord u broju automobila te marke koji su sudjelovali u koordiniranoj svjetlosnoj predstavi.

U pokušaju obaranja svjetskog rekorda u finskom su se mjestu Espoo, na trkaćoj stazi Vermo, okupile stotine vlasnika automobila marke Tesla, kako bi priredili koordiniranu predstavu. Dosadašnji je rekord za ovakvo okupljanje iznosio 255 automobila okupljenih u njemačkom mjestu Hamm prije samo dva mjeseca. No, organizator Tesla Club Finland uspio je taj rekord gotovo utrostručiti.

Prošle subote okupili su ukupno 687 automobila marke Tesla, koje su parkirali na isto parkiralište, pa ih potom simultano uključili u veliki spektakl – automobili su svojim automatiziranim vratima, prtljažnicima i svjetlima odradili koordiniranu koreografiju na skladbu Sandstorm, finskog DJ-a Darudea.

Ako se pitate kako su automobili koordinirani da simultano izvedu ovakvu predstavu, odgovor je dao organizator okupljanja Simon Pollock. Kaže da odgovor leži u tome što su sve Tesle u svijetu povezane na Internet i imaju pristup koordiniranom mjerenju vremena. Sve što je bilo potrebno jest u svim automobilima zakazati početak predstave u isto vrijeme. Pollock je zaslužan i za koreografiju, koja je izvedena ovom prilikom.

Vlasnike Tesli možda će zanimati i kako do takvih koreografija mogu doći. Pollock ih na svojoj stranici Tesla Light Shows ima već više od 400, spremnih za preuzimanje, piše Autonet.