Marketing X Business

Grad na Uni sve popularniji: Turistička sezona u Bihaću mogla bi oboriti rekord

Marx.ba

(Foto: Visit Bihać)

Ako je suditi prema prvih šest mjeseci ove godine, turistička sezona u gradu Bihaću mogla bi nadmašiti prethodnu, rekordnu. Sve je više domaćih i stranih turista, koji umjesto mora biraju rijeku Unu i prirodu kojom je okružena, a gostima se nastoji ponuditi i niz zabavnih i kulturnih događaja.

Vrijeme je godišnjih odmora. Većina je u dilemi gdje i kako otići na more, ali značajan broj ljudi bira Bihać. Oni koji prvi put dođu, oduševljenje ne skrivaju, a za Unu i prirodu kojom je okružena kažu da je raj na zemlji.

Bihać nudi sve vidove odmora turistima kojih je dolaskom toplijih dana sve više. Da se neumorno radi i na poboljšanju ponude, ističu i u Upravi Nacionalnog parka Una, a jedinstven pečat ovoj sezoni će dati tradicionalna Una-regata, jubilarna 50.

– Ove godine od 24. do 27., putujemo iz Martin Broda, a završavamo u Bosanskoj Krupi. Bit će bogat kulturno-zabavni program, naše je da vodimo računa o gostima i njihovoj sigurnosti te da svi učesnici ponesu najljepše uspomene sa Une, ističe direktor Nacionalnog parka “Una” Alen Zulić za BHRT.

– Mi se trudimo da uz prirodu i ovo što imamo, da ponudimo dodatni sadržaj kako bi ostali što duže kod nas, pokušavamo produžiti taj njihov boravak”, kaže v.d. direktorice Turističke zajednice Grada Bihaća Dijana Pečenković.

A ovih dana svi koji dođu u Bihać mogu uživati i u već tradicionalnom “Bihaćkom ljetu” ili kako organizatori kažu – scenskoj magiji.

– Ove godine na repertoaru imamo devet predstava, jednu promociju knjige, jednu izložbu i dva koncerta… Zaista nam dolaze sa raznih strana, iz Srbije, Hrvatske, BiH… Tretiramo naše domaće autore i glumce. Dolazi nam Enes Kozličić sa Kamernim teatrom 55, Tanja Kecman sa svojom predstavom, i ona je također Bišćanka…, navodi Erna Begatović, direktorica Kulturnog centra Bihać.

Ko će ovog ljeta biti u minusu, a ko u plusu – teško je reći s obzirom na sve ono što je pripremljeno. Smještajni kapaciteti uglavnom su puni, a razvojem turizma u ovom dijelu zemlje, i njihov broj rapidno raste.

Lepeza ponude je široka, a kako naši sagovornici kažu – postoji sve za svakoga. Jedno je sigurno, ko odluči svoj odmor provesti u Bihaću i na Uni, požaliti neće, piše BHRT.

Povezani članci