Marketing X Business

I u Parizu predstavljeni turistički potencijali Kantona Sarajevo

Marx.ba

(Foto: Visit Sarajevo)

Nastupom na prestižnom sajmu IFTM – International & French Travel Market, koji je otvoren jučer i održava se u Parizu do 19. septembra, Turistička zajednica Kantona Sarajevo nastavlja sa promotivnim aktivnostima na međunarodnom turističkom tržištu, objavili su iz TZ KS.

Sajam IFTM Top Resa sadrži više segmenata putovanja i turizma, uključujući leisure turizam, poslovna putovanja i MICE turizam. Riječ je o najvažnijem međunarodnom sajmu putovanja i turizma koji se održava u Francuskoj, a namijenjen je isključivo poslovnoj publici i profesionalcima u turističkom sektoru. Na sajmu se predstavlja oko 200 destinacija, očekuje se preko 30.000 posjetitelja, a na 90 tematskih konferencija, svjetski stručnjaci će razmijeniti iskustva o vodećim trendovima i izazovima s kojima se turistička industrija susreće na globalnom nivou. Sajam prati više od 900 akreditovanih predstavnika medija.

– Uspješnom prezentacijom turističke ponude na sajmu IFTM Top Resa cilj nam je privući potencijalne turističke agencije i turoperatere koji čine gotovo polovinu sajamskih izlagača i posjetitelja, kao i turiste iz Francuske i drugih emitivnih tržišta. Izlagači i posjetioci sajma generalno su upoznati s destinacijom Sarajevo, a kao posebno zanimljivu i prepoznatljivu turističku atrakciju ističu Baščaršiju. Kao suizlagači Turističke zajednice KS, nastupaju hoteli grupacije Europe: Hotel Europe i Hotel Holiday, te Turisticka zajednica Tuzlanskog kantona, kažu iz Turističke zajednice KS.