Marketing X Business

Iberia pokreće chartere sa Aerodroma Sarajevo

Marx.ba

(Foto: Business Traveller)

Iberia će letjeti dva chartera iz Sarajeva za Madrid 25. maja i 8. juna. Letovi su stavljeni u prodaju, a kompanija je jučer zatražila slotove na Aerodromu Sarajevo, piše Zamaaero. 

Inače, i u posljednje vrijeme vodstvo Aerodroma Sarajevo je jako aktivno oko novih letova. Proteklih dana učestvovali su na Routesu u danskom Aarhusu. Tamo su imali sastanke sa Wizz Airom, Eurowingsom, Voloteom, Norwegianom, Transaviom, Condorom, SAS-om, easyJetom, TUI-em i LOT-om. Aerodrom ima za cilj otvoriti letove za Berlin, Rim, Stockholm, Dusseldorf, Copenhagen, Paris, Amsterdam, Eindhoven, Strasbourg, Veronu i Hamburg.

Predstavnici, najvećeg bh. aerodroma su ovih dsana učestvovali i na Passenger Terminal Expo u Frankfurtu koji je okupio predstavnike svjetskih aerodroma kako bi upoznali i iskusili inovacije u industriji putničkih terminala.

Naši predstavnici su imali priliku da posjete aerodrom u Frankfurtu, te se upoznaju sa tehnologijama njihovog rada i to: organizacijom, nadzorom i radom zimske službe, službe prihvata i otpreme putnike te metodologijom i načinom rada BHS (Bagagge handling system).

Također su održani sastanci sa predstavnicima proizvođača aerodromske opreme, te su se upoznali sa novim tehnologijama rada i rješenjima, koji bi se mogli u budućnosti implementirati na Međunarodnom aerodromu Sarajevu.

Povezani članci