Marketing X Business

Iz regionalne agencije za Marx.ba: Koja su neobična putovanja najpopularnija među bh. građanima

N. D.

(Izvor: JT)

Oni su najmanja Azijska zemlja, kako po površini tako i po broju stanovnika. Nalaze se u Indijskom okeanu i sastoje se od 1.200 manjih i većih ostrva od kojih je samo oko 200 ostrva naseljeno. Svako ostrvo predstavlja posebnu priču i sve je podređeno uživanju i prema podacima jedne od vodećih regionalnih turističkih agencija najopopularnije su neobično putovanje bh. građana.

Riječ je o Maldivima, a po svemu sudeći bh. građani, oni koji sebi to mogu priuštiti, očarani su ovom destinacijom.

– Najpopularnija destinacija građana BiH su Maldivi. Veliki je interes, a možemo reći da su nakon Maldiva najzanimljiviji Zanzibar i Dubai. Negdje do pojave korone Bali je bio vodeća neobična destinacija, ali nakon toga je došlo do poremećaja cijene aviokarata, pa je postalo dosta skuplje i izgubilo na popularnosti, toliko da više nije vodeća destinacija.

Ponuda je šarolika, a bh. građani vole sebi priuštiti neobična putovanja. Možemo reći da zaista imamo veliku ponudu, a između ostalog nudimo Šri lanku, Tajland, a sada i Pakistan. Građani putuju, a mi se trudimo trudimo se da pokrijemo sve kontinte. Sada imamo Antartik, koji porkrivamo iz svih naših ureda u regiji rečeno je za Marx.ba iz bh. agencije Jungle Travel koja je dio regionalne agencije specijalizirane za neobična ili egzotična putovanja.

Osim u BiH, oni rade u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoja Gori, a kako kažu, Slovenija se pokriva online. Nisu jedini, ali zanimljivo je pogledati i koliko bh. građani trebaju izdvojiti za ovakva putovanja.

Uz naglasak da su neka do putovanja već rasprodana, te da su neka nuđena po akcijskim cijenama, treba reći da se 10 dana na Maldivima sa uračunatim avioprijevozom nudi za 2.880 KM po osobi, za Mauricius isto tako 10 dana 2.980 KM, a Dubai šest dana 1.790 KM.

Nekada najpopularaniji, ali još uvijek popularni Bali košta 2.780 KM (12 dana), 11 dana na Tajlandu je 2.680 KM, a 12 dana u Maleziji 2.980 KM.

Recimo da je Pakistan 13 dana 3.480 KM, Kenija se nudi za 2.580 KM (10 dana), Sejšeli za 2.880 (10 dana), safari u Namibiji u trajanju do 12 dana za 4.900 KM, Kuba za 2.780 KM (10 dana)…