Marketing X Business

Još jedna ugledna aviokompanija stiže na Aerodrom Sarajevo

Marx.ba

(Izvor: Aerodrom Sarajevo)

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je objavila još jedan konkurs za nove linije iz Aerodroma Sarajevo. Konkurs je identičan onom prošlom, osim što je sada previđen i avion od 50 mjesta, dok je na prošlom bilo minimalno 100 mjesta.

Kako piše Zamaaero, očekuje se da će se na konkurs prijaviti ugledna aviokompanija Norwegian koji je zakasnila na raniji konkurs, a što je i više nego bitno za Sarajevo.

Sarajevu nedostaju linije za Copenhagen, te cjelogodišnja linija za Stockholm sa najmanje dva leta sedmično, koja se sada operira jedan let sedmično u sezoni), a dobro bi mu došli i letovi za Helsinki, te cjelogodišnja linija za Oslo (sada ju Norwegian operira kao sezonsku). Sve ovo može dobiti sa Norwegianom, piše Zamaaero.

Kako Norwegian ima baze još i u Bergenu, Stavangeru, Trondheimu, Rigi, Malagi, Alicanteu i Barceloni nije nemoguće da otvori još neku liniju iz Sarajeva uz Oslo, Stockholm, Copenhagen i Helsinki.

Prema izjavi Turističke zajednice Kantona Sarajevo interes za letove prema Skandinaviji ima i SAS, pa je tako očigledno da se pozitivne stvari vezano za nove letove sa najvećeg bh. aerodroma nastavljaju.