Marketing X Business

Koliko je Qatar Airways platio sponzorstvo Lige prvaka

N. D.

(Foto: Qatar Airways)

Qatar Airways je postao službeni avio-partner najprestižnijeg svjetskog klupskog takmičenja, UEFA Lige prvaka, u ugovoru koji traje do 2030.

Predani partner takmičenja Evropske fudbalske federacije (UEFA), muških reprezentacija uključujući UEFA EURO 2020, UEFA EURO 2024, UEFA Nations Lige i UEFA Evropskog prvenstva do 21 godine, ugovor uključuje i sponzorska prava za UEFA Superkup, UEFA omladinsku ligu i UEFA futsal Ligu prvaka.

Ovo novo partnerstvo naglašava posvećenost Qatar Airwaysa pružanju usluga svjetske klase i stvaranju nezaboravnih iskustava za fudbalske navijače u Evropi i širom svijeta, dok je istovremeno u skladu sa svojom posvećenošću povezivanju svijeta s Evropom, opslužujući preko 50 destinacija iz svog doma i središta na međunarodnom aerodromu Hamad u Dohi.

Kako je objavila UEFA, kroz ovu saradnju, fanovi se mogu radovati ekskluzivnim promocijama i popustima, rješenjima za putovanja po narudžbi preko međunarodnog aerodroma Hamad u Dohi i jedinstvenim iskustvima i putnim paketima dostupnim kroz Qatar Airways Privilege Club Collection.

Qatar Airways će također imati koristi od izlaganja brenda preko LED reklama tokom utakmica, reklamiranja na banerima postavljenim iza tokom intervjua za medije i sponzorstva emitiranja.

– Qatar Airways i UEFA ujedinjeni su u svojoj strasti za sportom i globalnom poslovnom izvrsnošću. Ova zajednička predanost je temelj našeg dugotrajnog partnerstva jer nastojimo da ljubiteljima fudbala širom svijeta pružimo izuzetna iskustva. Oduševljeni smo da proširimo naše partnerstvo na još jedan nivo dok krećemo u novu eru UEFA Lige prvaka, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Prošireni ugovor obuhvatit će dva trogodišnja komercijalna ciklusa, a vrijedan je 500 miliona eura. Godišnja vrijednost je 83 miliona eura.

– Oduševljeni smo što smo udružili snage sa UEFA-om. Kao službeni avio partner UEFA Lige prvaka, Qatar Airways je posvećen prijevozu hiljada navijača na ovo cijenjeno takmičenje. Naše partnerstvo s UEFA Ligom prvaka ne samo da jača našu vezu s Evropom, već je savršeno usklađeno s našom vizijom njegovanja jedinstva i slavljenja izvrsnost, rekao je Badr Mohammed Al-Meer, izvršni direktor grupe Qatar Airways.

Qatar Airways se pridružuje BET365, Crypto.com, FedEx, Heineken, Just Eat Takeaway.com, Mastercard, PepsiCo i PlayStation kao sponzori UEFA Lige prvaka.