Marketing X Business

Marx.ba na Eurosatory u Parizu, vodećem sajmu odbrane i sigurnosti: Kako su se predstavile bh. kompanije

N. D.

(Foto: Marx.ba)

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je zajednički nastup bh. kompanija iz namjenske industrije na prestižnom sajmu Eurosatory’24 koji se održava od 17. do 21.6.2024. godine u Parizu, Francuska.

(Foto: Marx.ba)

Eurosatory je vodeći međunarodni sajam odbrane i sigurnosti koji se održava svake dvije godine u Parizu. Sajam je prvi put održan 1967. godine i od tada se razvijao u jedan od najvažnijih događaja u industriji odbrane i sigurnosti.

(Foto: Marx.ba)

Okuplja brojne izlagače iz cijelog svijeta, uključujući prozvođače vojne opreme, vladine agencije, prestavnike oružanih snaga i stručnjake iz sigurnosnog sektora.

(Foto: Marx.ba)

Marx.ba eksluzivno donosi kako izgleda štand VTK/STK BiH na kojem su se predstavile bh. kompanije. Ovog puta su to Igman Konjic, Unis Ginex Goražde, Binas Bugojno, Pretis Vogošća, Tehnički remont Bratunac, BNT Tvornica mašina i hidraulike Novi Travnik i AC-Unity Goražde.

(Foto: Marx.ba)

– Rast namjenske industrije u BiH nije slučajan, nego je rezultat konstantnog investiranja, proširenja kapaciteta i modernizacije proizvodnje te sistematskog upošljavanja. Bh. kompanije iz namjenske industrije stalno rade i na pronalaženju novih tržišta i kupaca, što rezultira napretkom u poslovanju. Nadamo se da će i tokom ovog  trećeg, zajedničkog nastupa na sajmu i ove godine bh. kompanije  imati uspješne poslovne sastanke koji će rezultirati novim poslovnim ugovorima, rekao je povodom odlska na ovaj ugledni sajam potpredsjednik VTK/STK BiH Ahmet Egrlić.

(Foto: Marx.ba)

Povezani članci