Marketing X Business

Messenger napokon ispravlja nešto na što su se žalili mnogi korisnici

Marx.ba

(Foto: Meta)

Meta je najavila nadogradnju Messengera koja je već dostupna korisnicima u nekim zemljama. Riječ je o opciji HD, odnosno mogućnosti da fotografije na toj aplikaciji šaljete u boljoj kvaliteti.

Sve ostaje isto, uz jedan dodatak – jednostavno, kao i dosad, odaberete sliku koju želite poslati na Messengeru, zatim stisnete znak za HD i pritisnete Pošalji. Ovo je razveselilo mnoge korisnike aplikacije koji su se ranije žalili na kvalitetu fotografija tokom slanja preko Messengera.

To nije jedina novost. Meta je najavila da će u aplikaciji korisnici sada moći stvarati “dijeljene albume”. Kako biste izradili album u grupnom chatu, moći ćete odabrati fotografije u aplikaciji i dodirnuti opciju “Izradi album”. Moći ćete i pritisnuti i držati fotografiju u chatu da biste otvorili gumb Stvori album.

Također, povećana je i veličina datoteka koje se mogu slati Messengerom. Odsad ćete moći slati datoteke do 100 MB. Nadogradnja još nije dostupna na ovim prostorima, ali pretpostavlja se da će se to dogoditi uskoro.

Povezani članci