Marketing X Business

Borba protiv AdBlocka: YouTube ima novi trik

Marx.ba

(Foto: Youtube)

YouTube politika suzbijanja blokatora oglasa u posljednje je vrijeme ponovno eskalirala uvođenjem dodatnih sankcija. Na Reddit forumu su se nedavno pojavile brojne pritužbe korisnika da se YouTube videozapisi ne mogu normalno reproducirati kada je aktiviran blokator oglasa.

Nakon samo sekunde reprodukcije, videozapisi bi preskočili s početka na kraj (primjer za neki film) ili bi se beskonačno učitavali. Čak i povlačenje vremenske trake na početak, zatim isključivanje i ponovno uključivanje dodatka (blokatora) ne rješava problem. Javlja se i prilikom ponavljanja videozapisa.

Također, preskakivanje na određeni dio videozapisa rezultira beskonačnim učitavanjem. Neki korisnici su primijetili i reprodukciju videozapisa bez zvuka, a podešavanje klizača za glasnoću ne donosi nikakvo poboljšanje.

Probleme je moguće riješiti samo trajnom deaktivacijom blokatora oglasa. Međutim, neki korisnici su naveli da nisu naišli na poteškoće s preglednicima Brave i Firefox.

Od početnih pokušaja sankcioniranja blokatora oglasa, uočljiva je sve veća infiltracija oglasa u YouTube videozapise, što potiče korisnike na kupovinu plaćene “Premium” pretplate, ali i dio korisnika na korištenje alternativnih i kreativnih načina za blokiranje oglasa.

Povezani članci