Marketing X Business

Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja

Marx.ba

(Foto: Microsoft)

Microsoft (MSFT) je objavio svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računarstva u oblaku.

– Microsoft Copilot i Copilot stack orkestriraju novu eru transformacije umjetne inteligencije, pokrećući bolje poslovne rezultate u svakoj ulozi i industriji, izjavio je izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

Microsoft je rekao da su njegove usluge umjetne inteligencije pridonijele rastu od 7 postotnih bodova prihodima od Azure i drugih usluga u oblaku. To je porast u odnosu na 6 postotnih bodova u drugom tromjesečju i 3 boda u prvom tromjesečju. Microsoft je prvi put objavio svoj postotak doprinosa umjetne inteligencije Azureu u četvrtom kvartalu prošle godine, rekavši da je tada dodao 1 postotni bod prihodima Azurea.

Kompanija je također rekla da predviđa prihode u četvrtom tromjesečju između 63,5 i 64,5 milijardi dolara, što je samo iznad očekivanja analitičara od 64,7 milijardi dolara.

Financijska direktorica Microsofta, Amy Hood, izjavila je tokom telefonskog razgovora o zaradi da će tehnološki div uskoro vidjeti da potražnja za umjetnom inteligencijom premašuje raspoložive kapacitete.

Dionice Microsofta skočile su 5 posto nakon objave.

sarajevo tourism sumit vertical banner
Partneri

Povezani članci