Marketing X Business

Nove informacije: iPhone 16 Pro imat će ekran za 20 posto svjetliji od svog prethodnika

Marx.ba

(Foto: MaisCelular)

Prema novom glasinama iz Kine koje je objavio korisnik “Instant Digital” na Weibou, iPhone 16 Pro koji će se pojaviti kasnije ove godine imat će ekran koji će biti za 20 posto svjetliji od svog prethodnika.

Međutim, ne radi se o vrhunskoj HDR svjetlini – ova glasina odnosi se na tipičnu svjetlinu. iPhone 15 Pro dostiže maksimalnih 1,000 nita tipične svjetline, dok će iPhone 16 Pro, prema navodima, dosegnuti do 1,200 nita.

Čini se da će vrhunski način visoke svjetline (High Brightness Mode) ostati isti, iako postoji određena zbunjenost u pogledu brojki – proizvođači obično navode brojku koja im najviše odgovara, ali sada je potrebno uzeti u obzir više načina osvjetljenja.

Postoji ručno podešavanje svjetline, tipična svjetlina, svjetlina u načinu visoke svjetline (koja se aktivira kada je automatska svjetlina uključena, na primjer kada ste vani na suncu), te vrhunska HDR svjetlina koja može biti znatno veća od bilo koje druge u vrlo specifičnim (i obično malim) dijelovima ekrana.

Izvor tvrdi da će iPhone 16 Pro imati isti vrhunac svjetline u načinu visoke svjetline od 1,600 nita kao i njegov prethodnik, ali njegov prethodnik može zapravo dostići do 2,000 nita, pa je jasno da ovdje postoji određena zbunjenost.

Vrijedi napomenuti da ovaj izvor ima pomiješan uspjeh u praćenju glasina vezanih za Apple, iako je spomenuti račun tačno predvidio nekoliko Appleovih lansiranja, pa to treba uzeti u obzir.

U svakom slučaju, ne bi bilo iznenađujuće da Apple učini ekran iPhonea 16 Pro svjetlijim, pogotovo zato što je povećanje svjetline nedavno trend i u svijetu Androida. Tipična svjetlina od 1,000 nita bila je ista od predstavljanja iPhonea 13 Pro 2021. godine, pa je vjerovatno vrijeme za povećanje.

Povezani članci