Marketing X Business

Novi Macan stiže u popularni Overwatch® gejming univerzum

N. D.

(Izvor: Porsche)

Porsche i programer igara Blizzard Entertainment® najavili su novu saradnju na događaju South by Southwest® (SXSW®) za svoju hit igru ​​Overwatch® 2. Kasnije ovog proljeća, igrači će moći koristiti posebne skinove inspirisane Porsche automobilima, uključujući novi potpuno električni Macan, za dva njihova najpopularnija lika.

Već uspostavljen u trkaćim igrama, proizvođač sportskih automobila također proširuje svoj portfelj izvan žanra motosporta, počevši od jedne od najpopularnijih igara na svijetu. Overwatch® 2 je besplatan za igranje na PC-u, Xboxu, PlayStationu i Nintendo Switch-u. Cilj ove saradnje je predstaviti elegantan dizajn brenda Porsche na neočekivan, zabavan način.

– Mlada i raznolika zajednica Overwatch 2 vrlo je uzbudljiva za nas kao brend. Overwatch 2 nudi sofisticiranu pozadinu, a igrači se lako mogu identificirati s likovima. Ovo su bili važni gradivni blokovi za nas da stvorimo brend saradnju sa Blizzardom i ispričamo priču inspirisanu novim potpuno električnim Macanom, rekao je Deniz Keskin, šef odjela za upravljanje brendom i partnerstva u Porsche AG.

Kada saradnja bude pokrenuta u igri ovog proljeća, igrači će moći prikupiti brojne kozmetičke detalje, uključujući dvije kože inspirirane Porscheom. Prvi skin koji će biti otkriven je za obožavaocima omiljeni lik, D.Va. Bivša profesionalna igračica, pilotira svojim robotom nalik Mehu. Njena nova koža uključuje brojne elemente dizajna direktno iz Macan Electrica, kao što je karakteristična ravna gornja svjetlosna jedinica za automobil s prepoznatljivim dnevnim svjetlima u četiri tačke za brend. Prve utiske pruža statua Meha u prirodnoj veličini, premijerno prikazana na South by Southwest®, a bit će izložena na drugim događajima tokom cijele godine.

– Porscheova filozofija dizajna se odlično uklapa u način na koji pristupamo dizajnu naših heroja u Overwatchu 2. D.Va-in mehanizam je dizajniran da optimizira funkciju na vrhu vizualne ljepote koja se uklapa u futuristički svijet, što prirodno govori o Porscheovom vizualnom stilu i dizajnu, objašnjava Tina Wei, konceptualna umjetnica u Overwatch timu.

Inače, Overwatch 2 govori o svijetu za koji se vrijedi boriti, gdje se super vojnici, naučnici, kiborzi i omnici sukobljavaju za kontrolu nad lokacijama inspiriranim stvarnim svijetom iz cijelog svijeta. Sadrži 39 jedinstvenih heroja koji se bore na raznim živahnim mapama i lokacijama, gdje igrači moraju raditi zajedno i prilagoditi se raznim jedinstvenim situacijama.

Povezani članci