Marketing X Business

Novi Diznijev brod za krstarenje: Primat će 4.000 putnika, a donositi 621 milion dolara godišnje

Marx.ba

(Foto: Ilustracija)

Kompanija Walt Disney objavila je danas da će njen novi brod kapaciteta 4.000 putnika isplovljavati na krstarenje iz Tokija počevši od fiskalne 2028. godine koja za ovu firmu počinje u oktobru 2027.

Očekuje se da će novi brod, čije ime nije saopšteno, nekoliko godina nakon pokretanja plovidbe donositi godišnji prihod od 100 milijardi japanskih jena, odnosno oko 621 milion dolara, saopćio je operater Disneylanda u Tokiju, firma „Oriental land company“

Disney trenutno ima pet brodova za krstarenje koji su u funkciji, a pored novog broda u Tokiju planira da pokrene još tri linije, od kojih će jedna krenuti iz Singapura u 2025. Diznijev brod je spreman za polazak.

Analitičar John Hodulik smatra da prihodi od Disneyevih krstarenja u budućnosti mogu da nadoknade bilo kakav eventualni pad poslovanja u Disneyevim tematskim parkovima, prenosi Reuters.

Cijela industrija krstarenja i plovidbi se trenutno oporavlja od pandemije koronavirusa i bilježi značajan rast, a udruženje Cruise Lines očekuje da će broj putnika na kruzerima ove godine dostići 34,7 miliona, što predstavlja povećanje za 17 posto u odnosu na 2019. godinu.

Povezani članci