Marketing X Business

Novi vizuelni identitet za novu flotu: Kako će izgledati unutrašnjost aviona Croatia Airlinesa

Marx.ba

U godini u kojoj obilježava svojih 35 godina postojanja, pred Croatia Airlinesom, hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom i članom udruge Star Alliance, nalazi se najveći projekt u historiji kompanije – obnova cjelokupne flote Croatia Airlinesa, a u očekivanju isporuke prvog aviona A220 tokom jula ove godine, predstavljen je osvježen vizuelni identitet Croatia Airlinesa i aviona te obilježena 30-ta obljetnica putnog časopisa Croatia.

– Obnova flote nacionalnog avioprijevoznika označava novo razdoblje poslovanja kojeg će krasiti i osvježen vizuelni identitet, putem kojeg će se, uz još veću orijentiranost na putnike i ciljane javnosti, nastaviti dosljedno komunicirati vrijednosti Croatia Airlinesa. Redizajniranim logotipom kao i novim izgledom aviona dodatno se naglašavaju osnovne kompanijske poruke – kvaliteta, sigurnost, udobnost putovanja te gostoprimstvo, dok se dizajn znaka približava dizajnu repa aviona po kojem je kompanija i postala prepoznatljiva, navodi se u saopćenju.

Croatia Airlines rep zrakoplova

Obnovom flote, koju će krasiti novi vizuelni identitet, Croatia Airlines će u potpunosti zamijeniti sve postojeće avione novim, što predstavlja značajan tehnološki iskorak te veću energetsku učinkovitost uz 25 posto manju potrošnju goriva. Novim i kvalitetnijim avionima A220, kapaciteta 149 i 127 sjedišta, prvi od kojih će sletjeti u Hrvatsku u julu ove godine, osigurat će se bolji odgovor na konkretne potrebe putnika i efikasniji poslovni model, zahvaljujući kojem će se otvoriti i dodatne prilike u poslovanju uz postupno širenje mreže letova, a što će istodobno osigurati kvalitetniju uslugu i još više zadovoljstvo putnika.

Nakon dolaska prvog aviona u julu, drugi avion očekuje se do kraja 2024. godine, dok bi sljedećih šest trebalo biti isporučeno u 2025., četiri u 2026., a tri aviona u 2027. godini, čime će flota Croatia Airlinesa brojiti ukupno 15 novih aviona A220.

Povezani članci