Marketing X Business

Odluka Nadzornog odbora Ine: Dividenda 24 eura po dionici

Marx.ba

(Foto: Railtarget)

Nadzorni odbor Ine je dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 miliona eura.

Nadzorni odbor je dao saglasnost na prijedlog Uprave da se iznos dobiti za 2023. godinu nešto veći od 224 miliona eura rasporedi tako da se dio neto dobiti u iznosu od 11,2 miliona eura raspodijeli u zakonske rezerve, a određuje se i isplata dividende u iznosu od 240 miliona eura ili 24 eura po dionici.

Dividenda će se isplatiti iz dijela neto dobiti iz 2023. godine u iznosu od 212,8 miliona eura te iz zadržane dobiti iz 2022. godine u iznosu od 27,2 miliona eura.

– Prijedlog glavnoj skupštini za isplatu dividende svjedoči o uspješnosti i finansijskoj stabilnosti Ine te o uspješnom i učinkovitom upravljanju kompanijom. Istovremeno s donošenjem vrijednosti našim dioničarima kroz isplatu dividende, kompanija nastavlja graditi dugoročno održivo poslovanje provedbom intenzivnog investicijskog ciklusa u svim djelatnostima, uključujući nove zelene projekte, kažu u Ini.

Povezani članci