Marketing X Business

Održan 8. Innovation day AS Holdinga i nagrađeni najbolji inovatori

Marx.ba

(Foto: AS Holding)

Prošlog vikenda na Igmanu , u hotelu Monti, održan je 8. po redu Innovation day AS Holdinga.
Jedna od najvećih prehrambenih grupacija u BiH tradicionalno održava Innovation day koji je prva uvela u svoje poslovanje i koji je postao dio korporativne kulture i najvažnijih vrijednosti grupacije.

Najveće kompanije članice AS grupacije su Klas, AS Jelah, Vispak, Solana, Napredak, Fortitudo koje zajedno sa drugim kompanijama čine jednu od najuspješnih grupacija u BiH a njihovi brandovi Zlatna Dzezva, Oaza, Zlatni puder, Maza, Kent, Vispak i drugi nalaze se na policama preko 30 zemalja.

Na ovom događaju nagrađuju se uposlenici koji su u toku godine davali najbolje prijedloge za inovacije i uštede u svim kompanijama grupacije.

Specijalni gost, Abas Arslanagić, proslavljeni rukometni igrač i trener, najtrofejniji sportista Bosne i Hercegovine, sa oko 120 uposlenika AS grupacije podijelio je svoja iskustva koja je stekao na putu do uspjeha.

Na putovanje u”svijet naših vrijednosti” kroz interaktivnu radionicu vodio nas je multidisciplinarni HR i IT tim.

Nagrađeni inovatori koji su primili priznanja i novčane nagrade su:

Amir Ibrahimagić iz Solane Tuzla dobio je prvu nagradu u kategoriji inovacija a u kategoriji ušteda prvu nagradu je dobio Mehemed Agić iz AS Holdinga. Ostali dobitnici nagrada su : Kata Dusper, Muris Saltagić, Irhad Hadžimehmedagić, Muhamed Muzaferija, Amir Džakmić, Hasan Čimić, Belma Karahasanović, Amna Saračević, Adisa Mervan.

Nagradu za najviše poslanih prijedloga za inovacije i uštede u ovom ciklusu dobila je kompanija Klas.

Održan 8. Innovation day AS Holdinga

– Drago mi je da je innovation day postao tradicionalni događaj koji je postao i dio naše korporativne kulture . Ove godine smo imali 98 prijava inovacija i ušteda preko naše specijalno razvijene web platforme za unapređenje inovacija čime je pokazano veliko interesovanje uposlenika za unapređenje procesa i razvoj novih proizvoda, izjavio je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Pored dodjele nagrada i dobre zabave učesnici su kroz team building aktivnosti i planinarenje uživali u prirodnim ljepotama Igmana.

Povezani članci