Marketing X Business

Olimpijada u Parizu: Aplikacija za prijevoz i turističke tačke interesa

Marx.ba

(Foto: AP)

Francuzi su se potrudili napraviti novu aplikaciju koja će vam olakšati putovanje i obilazak njihovog glavnog grada u vrijeme Olimpijskih igara (od 26. jula do 11. avgusta) ili Paraolimpijskih igara (od 28. avgusta do 8. septembra.

Aplikacija OI u Parizu 2024 nudi sve što vam je potrebno za besprijekoran boravak, kažu oni koji su je napravili.

  • Planer ruta: Navigirajte labirintom pariškog metroa, RER prigradskim linijskim vozovima, autobusima i tramvajima. Aplikacija uključuje i posebne indikacije i rute za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Planer ruta se ažurira u stvarnom vremenu i kada dođe vrijeme za polazak, neće nužno predložiti najkraću ili najbržu rutu, već onu koja će vas spasiti od već pretrpanih linija.
  • Informacije o takmičenjima: Pratite sve olimpijske i paraolimpijske vijesti, rezultate i rasporede takmičenja.
  • Prijevoz: Za akreditirane osobe, aplikacija nudi sve informacije o 1.400 autobusa koji će biti dostupni za prijevoz do 23 takmičarska mjesta u Parizu i 19 takmičarskih mjesta u predgrađima.
  • Karte i ulaznice: Kupujte karte za prijevoz i ulaznice za takmičenja direktno u aplikaciji na Android i iPhone uređajima.
  • Dodatne usluge: Rezervirajte skuter, bicikl ili hibridni bicikl bez napuštanja aplikacije.

Aplikacija je napravljena pod budnim okom Île-de-France Mobilités i dostupna je na Androidu i iOS-u na više jezika (francuski, engleski, španjolski, talijanski, portugalski i njemački).

Povezani članci