Marketing X Business

Opel je razotkrio novu, reinkarniranu Fronteru

Marx.ba

(Foto: Opel)

Poznato je da Opel namjerava reinkarnirati poznati SUV model Frontera. Sad su otkrivene i prve fotografije nove Opel Frontere. Novi SUV model u Opelovoj ponudi odmah će biti dostupan u potpuno električnoj verziji, a kupci će se također moći odlučiti za verzije s 48-voltnim hibridnim pogonom.

📷 Opel

Nova Frontera još je jedan model koji donosi Opelov čisti dizajn. Uspravna silueta prednjeg dijela vozila i jedinstvene proporcije objedinjuju funkcionalnu i prostranu kabinu. Novi Opelov logo “munje” slavi svoju premijeru na serijski proizvedenom modelu. Naravno, kako to priliči posljednje pripremljenim Opel modelima, smješten je na centru Opel Vizora. Crni “vizor” daje prednjem dijelu Frontere povezanost s ostalim Opel modelima, te integrira Eco LED prednja svjetla s automatskim dugim svjetlima i centralno smještenom Opelovom “munjom”. Bočni pogled otkriva dominantan C-stub koji vizuelno razdvaja prostranu kabinu. Naglašeni lukovi točkova i blatobrani doprinose robusnom izgledu.

Nova opcija Intelli-Seat

U putničkoj kabini susrećemo praktična rješenja. Izduženi vodoravni ukrasni elementi na ploči s instrumentima i vratima vizuelno proširuju ionako prozračnu kabinu. Nadalje, Opelov potpuno digitalni kokpit Pure Panel s dva 10-inčna zaslona privlači poglede. Novi model nudi sve što je potrebno osobama koje se rado oslanjaju na vlastiti mobilni uređaj. Tu je inovativna stanica za pametne telefone, dostupna uz nadoplatu. Nakon povezivanja s postajom putem namjenske aplikacije, korisnikov pametni telefon postaje upravljačka ploča sustava za informiranje i zabavu koja također može djelovati u kombinaciji s tipkama na upravljaču.

📷 značajka Intelli-Seat

Opel donosi inovativna rješenja za sjedenje. Patentirana opcija Intelli-Seat na prednjim sjedištima, tačnije utor koji smanjuje pritisak na trtičnu kost, garantuje vrhunsku udobnost čak i tokom dugih putovanja. Sjedišta nisu samo vješto izrađena i oblikovana, već i privlače pažnju svojim kontrastnim šavovima. Presvlake sjedišta također su dostupne od potpuno održivog recikliranog materijala.

Prostrani prtljažnik

Novost je lakše punjenje mobilnih uređaja, i to zahvaljujući hlađenom bežičnom punjaču i dva USB-priključka sprijeda te još dva USB-priključka u drugom redu. Veći uređaji koje inače nije lako odložiti u kabini, kao što su tableti, sada se mogu sigurno pohraniti u centralnoj konzoli zahvaljujući savitljivoj traci koja ih drži na mjestu. Dodatni otvoreni prostori za pohranu u kabini mogu primiti manju ručnu prtljagu, a gumena obloga sprječava zveckanje i klizanje. Putnici u drugom redu mogu upotrijebiti džepove za pametne telefone u naslonima prednjih sjedišta.

📷 Opel

Dok se koriste sva sjedišta, Frontera nudi više od 460 litara prostora za prtljagu u prtljažniku. Kada su sjedišta spuštena, zapremnina se povećava do 1600 litara. Inače, zadnja klupa djeljiva je u omjeru 60:40, a u osnovnoj opremi dolazi i podnica prtljažnika podesiva u dva nivoa. Uz nadoplatu su mogući i krovni nosači nosivosti veće od 200 kilograma, piše Autonet.

Povezani članci