Marketing X Business

Ovo su prve informacije o Xiaomi 15 seriji

Marx.ba

(Izvor: Xiaomi)

Iako je Xiaomi tek nedavno predstavio Xiaomi 14 seriju na globalnom tržištu, već su se pojavile prve informacije o sljedećoj flagship seriji iz ponude ove kineske kompanije – Xiaomi 15.

Poznati leaker Digital Chat Station otkrio je da kompanija već radi na Xiaomi 15 seriji koja će najprije biti predstavljena u Kini. On očekuje da će Xiaomi 15 serija na kineskom tržištu biti predstavljena najesen ove godine i navodi da će biti opremljena još nepredstavljenim Snapdragon 8 Gen 4 čipom. Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro bit će među prvim telefonima na svijetu s ovim čipom, koji će stići kao nasljednik Snapdragona 8 Gen 3, koji pokreće Xiaomi 14 seriju.

Pored toga, DCS prenosi da će Xiaomi 15 serija stići sa Goodix tehnologijom ultrazvučnog skenera otiska prsta, što će biti poboljšanje u odnosu na tehnologiju optičkog skenera otiska prsta koji se koristi u Xiaomi 14 seriji.

Ultrazvučni skener otiska prsta funkcioniše tako što emituje ultrazvučne talase ispod ekrana kada korisnik pritisne prstom po mjestu označenom na ekranu, a ova tehnologija omogućava precizniju i sigurniju autentifikaciju. Pored toga, ultrazvučni skener je otporniji na vodu i mrlje.

Ipak, Digital Chat Station naglašava da je Xiaomi trenutno u fazi testiranja ove mogućnosti, te nije sigurno da će ona zaista stići na Xiaomi 15 seriji.

Osim toga, on naglašava da će Xiaomi 15 vjerovatno zadržati istu veličinu ekrana koju ima Xiaomi 14, što znači da će se raditi o kompaktnom flagshipu. Iako bismo prije par godina za telefon s ekranom od 6,36” rekli da je riječ o ogromnom telefonu, za današnje standarde to je kompaktno, piše Bajtbox.

Povezani članci