Marketing X Business

Pojavile se informacije: Koliko će koštati Samsung Galaxy Xcover 7

Marx.ba

(Izvor: Samsung)

Popularni leaker Roland Quandt objavio je na X-u da će Samsungov nadolazeći robusni mobitel, Galaxy Xcover 7, u Evropi koštati manje od 400 eura. Budući da je tržište robusnih mobitela poprilično oskudno i ne nudi mnogo toga, Samsungov novi model mogao bi biti sasvim solidan izbor onima koji traže tako nešto, prenosi Bug.

Što se tiče specifikacija, Quandt navodi da će Galaxy Xcover 7 imati 6,6-inčni Full HD+ zaslon te 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Prema prijašnjim informacijama, trebao bi biti pogonjen MediaTekovim Dimensity 6100+ SoC-om, a moći će se pohvaliti i vojnim standardom izdržljivost MIL-STD-810H, kao i IP68 certifikatom za otpornost na vodu i prašinu.

Pozitivna strana kod nadolazećeg Xcovera svakako će biti i dugotrajna softverska podrška koju Samsung od relativno nedavno nudi za sve svoje uređaje. Trenutno nije poznato kada će južnokorejska kompanija predstaviti svoj novi robusni mobitel, ali se nagađa da bi se to moglo dogoditi početkom sljedeće godine.

Inače, kada se govori o Samsungovim robusnim telefonima, sve je počelo s Galaxyjem XCoverom, Samsungovim prvim robusnim mobitelom koji je svjetlo dana ugledao u avgustu 2011. godine. Za svoje doba bio je napredan, pa je tako imao Wi-Fi, akcelerometar i 3,65-inčni zaslon osjetljiv na dodir s Corning Gorilla Glass zaštitom. Ipak je morao izdržati raznorazne „bauštele“ i padove.

Njegov nasljednik XCover 2 stigao je dvije godine kasnije te je korisnicima donio tada „šminkerske“ značajke, uključujući selfie kameru, mogućnost snimanja videozapisa u HD rezoluciji i Android Jelly Bean sa Samsungovim TouchWiz 5 sučeljem. Samsung navodi da je to bio prvi robusni mobitel s prednjom kamerom.

Novi modeli su postali redovna pojava, a posljednji je Samsungov najnoviji robusni uređaji iz 2022. godine. Galaxy XCover 6 Pro ima 6,6-inčni zaslon, Snapdragon 778G SoC sa 6 GB RAM-a, podršku za Samsung DeX te podršku za 5G. S druge strane, tu je i Galaxy Tab Active 4 Pro tablet, koji, uz nadograđeni hardver, ima sve važne funkcije XCover uređaja – No Battery način rada, Touch Sensitivity te Active Key.