Marketing X Business

Porsche predstavlja ograničenu seriju aparata espresso kafu: Inspiriran modelom 911 Carrera RSR

N. D.

(Foto: Porsche)

Porsche predstavlja ograničenu seriju espresso aparata u saradnji s kompanijom La Marzocco. Kako su objavili, dostupan je u dva dizajna – u originalnoj Porsche boji Slate Grey Neo ili u dizajnu Martini Racing. Ovaj drugio odaje počast dugogodišnjem partnerstvu između Porschea i Martini Racinga.

Dizajn je inspiriran modelom 911 Carrera RSR, sa kojim je Porsche pobijedio na legendarnoj trci izdržljivosti Targa Florio na Siciliji 1973. godine.

– Porsche i La Marzocco dijele zajedničku misiju. Ističemo se ekskluzivnim dizajnom, kvalitetom i naslijeđem. Ujedinjuje nas pažnja posvećena detaljima. I oba brenda napreduju kroz jake baze kupaca koji cijene ove kvalitete. Našom saradnjom želimo spojiti ove grupe, kaže Deniz Keskin, direktor za brend menadžment i partnerstva u Porsche AG.

– Od 1927. godine, La Marzocco je tehnološki lider u espresso mašinama. Inspirirani ljepotom i renesansnim naslijeđem našeg rodnog grada Firence, promovišemo vezu između kafe i zanatstva već skoro jedno stoljeće. Poput Porschea, kombinujemo tradicionalnu izradu sa inovativnom tehnologijom i prepoznatljivim dizajnom. Ovo specijalno izdanje Linea Micra namijenjeno je espresso entuzijastima i svima onima koji ostvaruju svoje snove o ekskluzivnom stilu života” kaže Chris Salierno, direktor marketinga u La Marzocco.

Brojni detalji kompaktne espresso mašine inspirisani su kultnim Porscheovim sportskim automobilima. Na primjer, okretne ručke za paru i toplu vodu imaju sličnosti sa Porsche prekidačem za način vožnje. Magnetna posuda za kapanje i grijač čaša nose dizajn u boji Porsche 911 GT3 sa Touring paketom, a analogni manometri podsjećaju na Porsche brzinomjer. Na rotirajućim ručkama kao i na ručki portafiltera koristi se anodizirani aluminij. Šarafi sa imbusom su crni.

Aparat je predstavljen 21. oktobra 2024. na događaju u Soho Farmhouseu u Londonu (UK), na otvaranju pop-up kafea u Los Angelesu i nekoliko dana kasnije na festivalu kafe u Šangaju. Dostupni su u Porsche centrima, u Porsche online trgovini i u Porsche Design trgovinama. Dodatna oprema uključuje električni mlin za kafu iz La Marzocco i odgovarajuće šolje za espresso i kapuccino.

VEZANO

Dvostruka Porsche premijera: Novi 911 GT3 i 911 GT3 sa Touring paketom