Marketing X Business

Potvrđena velika promjena na poleđini iPhone 16 telefona

Marx.ba

Ako ste dosad uopće i sumnjali u to, dummy modeli iPhone 16 telefona sad zorno potvrđuju veliku promjenu na poleđini. Novi izgled nije samo kozmetika već ima i praktičnu funkciju.

Apple će ove jeseni u svoju iPhone 16 seriju uvesti popriličan broj novosti i to na sva četiri modela. Već neko vrijeme slušamo i novim dugmićima na boku, a kontrolirat će kameru.

Priča se i o Dinamičkom otoku na standardnim iPhone 16 modelima ali i o većim ekranima za iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max telefone.

Naveliko se priča i o velikoj promjeni na poleđini iPhone 16 i iPhone 16 Plus telefona, koju sad potvrđuju i dummy modeli. Za one koji to ne znaju, dummy modeli su doslovno odljevi kućišta telefona, a koriste se za izradu zaštitnih maski. Drugim riječima, predstavljaju najprecizniju reprodukciju vanjskog izgleda telefona.

Friško objavljena fotografija cijelog plotuna dummy modela iPhonea 16 otkriva nam boje, u kojima će ga ponuditi, a potvrđuje i novo kućište kamere za te nePro modele.

Umjesto dosadašnjeg četvrtastog kućišta kamere s dva objektiva postavljena dijagonalno i blicom, iPhone 16 i iPhone 16 Plus dobit će uži ovalni modul dvostruke kamere s LED blicom sa strane.

Promjena navodno primarno nije motivirana kozmetikom odnosno izgledom već funkcionalnošću. Naime, za snimanje Apple spatial (prostoronog) videa, primarna i ultraširokokutna kamera moraju biti postavljene, jedna poviše druge.

Tako će ove godine i standardni iPhone 16 telefoni moći snimati takav video, kojeg se uglavnom gleda u Appleovim ne baš tako sjajno prihvaćenim Vision Pro naočalama za proširenu stvarnost.

Pitanje je reproduciraju li ovi dummy modeli boje vjerno, odnosno baš onakve kakve će Apple ponuditi, ali ovdje ih je pet. To su nijanse crne, bijele, plave, zelene i ružičaste, piše Smartphone.