Marketing X Business

Povučeno više od 20.000 bitcoina: Maksimalno iskorištena historijska vrijednost

Marx.ba

(Izvor: Activistpost)

Bitcoin (BTC) kitovi su u pokretu, povlačeći značajnu količinu BTC-a sa berzi tokom protekle sedmice. Usred porasta bitkoina iznad 73.000 dolara, BTC kitovi su pokušali da unovče svoj profit i izvukli preko 21.000 BTC prošle sedmice.

Ali Martinez, kripto analitičar, nedavno je otkrio značajnu aktivnost BTC kitova. Napomenuo je da je ogromnih 21.401 BTC povučeno sa kripto berzi tokom ove nedeljeprošle sedmice da bi se unovčio dobitak od rasta cijena bitcoina.

Utjecaj ove aktivnosti kitova postao je posebno izražen u četvrtak, 14. marta, kada je ogromnih 752 miliona dolara vrijedan BTC izvučen sa kripto berzi. To je označilo najveće jednodnevno povlačenje od maja 2023, prema podacima Into The Block.

Štaviše, posljedice ovog masovnog povlačenja brzo su se osjetile pošto je cijena bitcoina doživjela značajan pad u petak, 15. marta. BTC je pao za više od 7 procenata, a medveđi trend se proširio na cijelo kripto tržište. Pored toga, vrući PPI izvještaj u četvrtak je ubrzao pad. Štaviše, prema Coinglassu, samo 1,81 milion dolara vrijedan BTC je trenutno dostupan na berzama.

Ovo naglašava važnost šoka ponude bitcoina. Međutim, sa pozitivne strane, mreža je bila svjedok pojave 13 novih kitova sa posjedima od preko 1.000 BTC. Ovaj priliv novih velikih investitora sugeriše rastuće interesovanje za bitcoin među velikim igračima. S druge strane, cijena bitcoina je danas nastavila da pada.

Pored toga, 24-satni obim trgovine bitcoinima pao je za 15,78 procenata na 51,16 milijardi dolara. Međutim, uprkos nedavnom padu, mjesečni dobici BTC-a su preko 25 procenata. Najnoviji veliki zaokret također je katalizovan masovnim likvidacijama.

Povezani članci