Marketing X Business

Sutra se u Sarajevu održava osmi Ekonomski forum Bosne i Hercegovine

Marx.ba

(Izvor: UNSA)

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu 19. marta organizuje osmi Ekonomski forum Bosne i Hercegovine. 

U fokusu Ekonomskog foruma BiH 2024 je uloga ciljeva samoodrživog razvoja kao transformatora društvenih promjena, sa posebnom pažnjom na izazove koji se nalaze pred regionom i zemljama u razvoju kakva je Bosna i Hercegovina te zapadni Balkan.

Tema ovogodišnjeg Ekonomskog foruma “SDGs, EU, WB Reformska agenda 2030 – od konfrontacije do kooperacije” bit će predstavljena kroz dvije sesije “Ekonomija” i “Zelena tranzicija”, a glavni govornik Foruma 2024 je stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri UN-u Zlatko Lagumdžija.

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2024 će otvoriti dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Meliha Bašić, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Učešće na Ekonomskom forumu BiH 2024 je otvoreno bez plaćanja kotizacije, ali uz obaveznu prethodnu prijavu na e-mail [email protected].

Centralna ideja Ekonomskog foruma Bosne i Hercegovine odnosi se na uspostavljanje platforme koja povezuje predstavnike poslovne zajednice, akademije i kreatora ekonomskih politika s ciljem promocije preduzetničkih inicijativa i partnerstava, kultivacije javno-privatnog dijaloga i prezentacije naučnih i tehnoloških rješenja za promicanje održivog razvoja naše zemlje i regije.

Ekonomski forum BiH 2024 je organiziran u saradnji sa Ekonomskim institutom Sarajevo, Fondacijom Društva zajedničkih vrijednosti, Nizami Ganjavi međunarodnim centrom (NGIC), Mrežom rješenja za održivi razvoj zapadnog Balkana (WB SDSN) i Bošnjačkim institutom – Fondacijom Adil Zulfikarpašić.

Povezani članci