Marketing X Business

Predstavljeni noviteti: Samsungovi preklopni smartfoni idu dalje, ovaj put uz pomoć AI

Marx.ba

(Foto: Samsung)

Samsung je jučer premijerno predstavio dva nova preklopna smartfona. Samsung Galaxy Z Flip6 nasljednik je uspješnog kompaktnog preklopnika koji se funkcijom i formom najviše podudara sa standardnim pametnim telefonima, dok veći Galaxy Z Fold6 još jednom nastoji objediniti poslovnu estetiku malog tableta i smartfona.

U sklopu nedavnog Galaxy Unpackeda u Parizu novinari su dobili riliku isprobati nove uređaje te iz prve ruke iskusiti njihove AI opcije.

Nasljednik omiljenog preklopnog Samsunga u 2023., Galaxy Z Flip6, ove godine izlazi u istoj formi kao prošle, uz nekoliko sitnih ali bitnih nadogradnji. Dobio je nešto jaču kombinaciju zadnjih kamera sa širokokutnim objektivom od 50 MP i ultra-širokokuntim objektivom od 12 MP, jači procesor, deblju zaštitu ekrana i poboljšanu šarku, što je sve skupa iteracijska nadogradnja kakvu se otprilike i očekivala, kaže u svojoj prvoj recenziji Tportal.

Samsung kod ovog telefona drži dobro isprobane formule “polako ali sigurno”, uz bezopasne varijacije u bojama koje uživo izgledaju jako lijepo.+6

Ono po čemu se telefon najviše razlikuje od prošlog nalazi se na strani softvera. S obzirom na to da Samsung jako velik naglasak ove godine stavlja na integraciju umjetne inteligencije (Galaxy AI), dozu generativnog AI-ja dobio je i novi Flip. Ono što će korisnici, vjerovatno, najviše koristiti su funkcije kamere koja, pored ispune nesnimljenih dijelova kadra odsad može fotografije pretvarati u slike uz pomoć generativne obrade.

Povezani članci