Marketing X Business

Procurile informacije o performansama Galaxy A35 telefona

Marx.ba

(Izvor: CNBC)

Još na jesen prošle godine pojavile su se prve informacije o Samsung Galaxy A35 telefonu. Nedugo nakon toga, telefon je osvanuo na renderima, a danas su osvanule i informacije o performansama ovog telefona.

Samsung Galaxy A35 danas je uočen na Geekbenchu s brojem modela SM-A356U. Telefon je postigao rezultat od 697 bodova u testu s jednom jezgrom, odnosno 2.332 bodova u testu s više jezgri. Ovo je itekako loš rezultat kada usporedimo rezultate nekih drugih Galaxy telefona s ovim čipom, ali vjerovatno je da se radi o ranom prototipu.

Kada već spominjemo čip, iako to na Geekbenchu nije izričito navedeno, telefon pokreće Samsungov Exynos 1380, što primjećujemo na osnovu broja modela matične ploče i procesora s5e8835.

Tako ovaj čip ima CPU sa 4 x 2,4 GHz Cortex-A78 jezgre i 4 x 2,0 GHz Cortex-A55 jezgre. Radi se o istom čipu koji pokreće Samsung Galaxy A54.

Što se tiče dizajna, na već procurjelim renderima, otkriveno je da će telefon imati moderniji dizajn prednje strane sa nešto tanjim okvirima u odnosu na prethodnika. Okviri telefona su drugačiji sa dizajnerskom fukcijom koju Samsung naziva “Key Island”. Ovo zapravo znači da je okvir uzdignut oko tipke za kontrolu glasnoće i napajanje.

Samsung Galaxy A35 imat će plastični okvir sa završnom obradom od brušenog metala. Bit će dostupan u tri boje: Awesome Ice Blue, Awesome Lilac i Awesome Navy. Imat će OLED ekran sa rupicom pri vrhu, što će biti promjena u odnosu na prethodnika koji posjeduje izrez u obliku slova “u”. Ispod ekrana će se naći skener otiska prsta, piše Bajtbox.