Marketing X Business

Procurio novi render iPhonea 16

Marx.ba

(Foto: @UniverseIce)

Dizajn iPhonea 16, koji bi trebao biti predstavljen u septembru zanima sve ljubitelje ovog mobitela, a ovog puta renderi pokazuju neke osjetne promjene. Kratak video ovog isječka na društvenim je mrežama objavio @UniverseIce, koji je jedan od najpouzdanijih dojavljivača u pogledu izgleda i specifikacija iPhonea. Ništa nije službeno dok Apple to ne potvrdi, ali ono što je zanimljivo jest to da se novi render poklapa s prethodnim curenjima.

Novi render mogao bi biti predložak kućišta za iPhone 16 ili iPhone 16 Plus, jer je prilično teško procijeniti veličinu. Vjerovatnije je da se radi o većem modelu, ali nije sigurno. Još uvijek postoji rasprava o veličini zaslona koju će iPhone 16 Plus imati, ali prema onome što se do sada moglo čuti, svaki bi model iPhonea mogao dobiti nadogradnje i u pogledu veličine zaslona, dok se šuška da bi iPhone 16 Pro Max mogao imati zaslon od 6,9 inča.

iphone 16

Bilo da je ovaj kalup za kućište za iPhone 16 ili iPhone 16 Plus, očekuje se da će oba telefona imati isti dizajn; razlike između dva uređaja trebale bi se ogledati u veličini zaslona i konfiguraciji, dimenzijama i kapacitetu baterije. Ovdje možemo vidjeti okomito poravnanje kamere o kojem se ranije šuškalo. To će biti promjena u odnosu na dijagonalni raspored kakav postoji na iPhoneu 15 i iPhoneu 15 Plus, i očito će omogućiti novim verzijama snimanje prostornih fotografija i videa.

iphone 16

Čini se da ovdje ima mjesta i za novu tipku Capture koja navodno dolazi na sve modele iPhonea 16 ove godine. Ako su glasine tačne, novo dugme će korisnicima dati više kontrole nad načinom snimanja fotografija i videa.

Nema sumnje da će nova Appleova serija iPhone pametnih telefona donijeti neke mogućnosti, koje dosad nismo imali priliku vidjeti. Naravno, najviše se prašine podiglo oko Appleovog alata za umjetnu inteligenciju ili Apple Intelligence. S izlaskom nove serije iPhone pametnih telefona, povećat će se i broj pametnih telefona koji će imati pravo i mogućnost preuzimanja i korištenja Apple Intelligence. Zasad je taj broj vrlo ograničen, tačnije jedini iPhone uređaji koji imaju pravo na korištenje Apple Intelligence su Pro i Pro Max modeli iPhonea 15, piše PCChip.

Povezani članci