Marketing X Business

Iz Geteborga u Sarajevo sletjela 194 putnika: Letovi Ryanaira još jedan iskorak

N. D.

(Foto: Printscreen)

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić i direktorica sektora aerodromskih usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo Vedrana Vikić Musić, govorili su danas povodom slijetanja prvog aviona Ryanaira iz Geteborga na najveći bh. aerodrom. Oboje su izrazili svoje zadovoljstvo.

– Danas smo imali prvi let aviokompanije Ryanair. On je uspješno realiziran iz Geteborga. U dolasku smo imali 194 putnika, a u odlasku 163. U narednim danima u okviru ljetnog reda letenja očekujemo realizaciju letova na pet destinacija, rekla je Vikić Musić.

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić je istakao važnost ovakvih projekata i naglasio kako će dolazak Ryanaira doprinijeti i razvoju turizma u Sarajevu.

– Ovo je samo početak. Mi bilježimo rast što se tiče turizma. Za prva dva mjeseca imamo znatno povećan broj dolazaka i noćenja u Kantonu Sarajevo. Otvaranjem novih direktnih aviolinija stvaramo mogućnosti za dolazak novih turista. Ryanair je interesantan jer je to najveća niskobudžetna aviokompanija u Evropi i naš je cilj da oni ovdje u budućnosti imaju svoju bazu, zaključio je Fazlagić.

Podsjetimo, kako je ranije najavljeno sa ukupno 20 letova sedmično Ryanaira, Sarajevo će biti povezano sa Geteborgom, Londonom, Milanom, Briselom i Memmingenom.

Povezani članci