Marketing X Business

Ryanair stigao u Sarajevo: Od proljeća letovi za Milano, Brisel, London, Memmingen i Geteborg

Marx.ba

(Izvor: Ryanair)

Kompanija Ryanair od proljeća će imati letove za Milano, Brisel, London, Memmingen i Geteborg sa Aerodroma Sarajevo, objelodanjeno je na današnjoj press konferenciji.

– Ovo je jedan od dobrih dana kada dolazite da najavite dobre vijesti i promijenite lice jednog grada. Želim da najavim pet novih ruta sa 200.000 putnika godišnje. Predugo je Sarajevo bilo pod opsadom skupih avioprijevoznika i to se danas mijenja. Svako od nas iz Ryanaira je presretan što ćemo od aprila početi sa novim rutama, rekao je direktor aviokompanije Ryanair Jason McGuinness koji je naglasio i da se radi o najbrže rastućoj aviokompaniji u svijetu.

Direktor Međunarodnog aerodroma u Sarajevu Alan Bajić istakao je svoje zadovoljstvo.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje kako bi objavili da sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu polijeće jedna od najvećih aviokompanija u Evropi i da imamo nove destinacije koje će pružiti aviokompanija Ryanair. Kažem najveća evropska kompanija zato što leti u 40 država, 230 aerodroma i imaju preko 3.000 operacija dnevno. Današnji događaj je rezultat višemjesečnih pregovora timova Međunardonog aerdroma u Sarajevu i Ryanaira, rekao je Bajić i dodao da su imali podršku premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića, premijera KS Nihada Uka te resornih ministarstava.

Premijer FBiH Nermin Nikšić je kazao da se nada da broj od će početnih pet destinacija biti proširen kako bi što veći broj turista došao u našu zemlju. On je pozvao i druge kompanije da krenu ovim putem i naglasio kako je bitno da se radi o niskobudžetnim letovima te kako je značajno da bh. građani imaju avionske konekcije sa što više gradova.

Premijer KS Nihad Uk je izrazio zadovoljstvo dolaskom najveće evropske viokompanije te druge aviokompanije na svijetu kada je riječ o broju prevezenih putnika.

– Od proljeća ćemo, pored ovih pet letova, imati 10 – 15 novih destinacija koje će biti povezane sa glavnim gradom, naglasio je Uk.

Prema danas objavljenim informacijama, od 24. aprila će iz Sarajeva biti realizovani letovi na pomenutih pet destinacija, a bit će ukupno 20 letova sedmično. Rezervacija karata bit će dostupna po cijeni od 30 eura.