Marketing X Business

Sarajevo Destination Festival: Još jedan respektabilan turistički događaj u našoj zemlji

N. D.

(Foto: Marx.ba)

Nakon uspješno završenog 2. Sarajevo Tourism Summita koji je realiziran uz podršku USAID-a, Razvojne banke FBiH, Turističke zajednice KS, Raiffesein bank, Porschea i mnogih drugih partnera, Sarajevo je ponovo domaćin jednog vrhunskog turističkog događaja.

U Centru Skenderija jučer i danas održava se “Sarajevo Destination Festival” na kojem učestvuje više od 60 izlagača iz 15 država regije i svijeta.

Festival okuplja predstavnike vodećih turističkih agencija, kompanija i platformi za povezivanje turista iz država regiona, Evrope i cijelog svijeta, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Italiju, Poljsku, Francusku, Tunis, Saudijsku Arabiju i Indoneziju.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je domaćin festivala koji je odlična prilika za prezentaciju turističkih atrakcija.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice KS nijen krio zadovoljstvo urađenim, ali po svemu sudeći instutucija na čijem je čelu ne misli na stati na tome.

– Jako smo zadovoljni. Pokušali smo ovdje napraviti nešto što već radimo van granica Bosne i Hercegovine i mislim da smo u tome uspjeli. Ljudi su prepoznali da se radi o kvalitetnom projektu, a evo prije 15 minuta su nas zvali uz ambasade jedne velike turističke zemlje i žele biti partner naredne godine. Siguran sam da ovo može postati još jedna velika stvar u našem gradu i zemlji, naglasio je Fazlagić.

A po raspoloženju izlagača, ali i prisutnih u Skenderiji Fazlagićeve najave imaju uporište i za očekivati je novi iskorak u budućnosti.

Povezani članci