Marketing X Business

Razgovori s kompanijama: Aerodrom Sarajevo želi letove za nove destinacije

Marx.ba

(Foto: Aerodrom Sarajevo)

Aerodrom Sarajevo je učestvovao na Routesu u danskom Aarhusu. Tamo su imali sastanke sa Wizz Airom, Eurowingsom, Voloteom, Norwegianom, Transaviom, Condorom, SAS-om, easyJetom, TUI-em i LOT-om. Aerodrom ima za cilj otvoriti letove za Berlin, Rim, Stockholm, Dusseldorf, Copenhagen, Paris, Amsterdam, Eindhoven, Strasbourg, Veronu i Hamburg, piše Zamaaero.

Predstavnici, najvećeg bh. aerodroma su ove sedmice učestvovali i na Passenger Terminal Expo u Frankfurtu koji je okupio predstavnike svjetskih aerodroma kako bi upoznali i iskusili inovacije u industriji putničkih terminala.

Naši predstavnici su imali priliku da posjete aerodrom u Frankfurtu, te se upoznaju sa tehnologijama njihovog rada i to: organizacijom, nadzorom i radom zimske službe, službe prihvata i otpreme putnike te metodologijom i načinom rada BHS (Bagagge handling system).

Također su održani sastanci sa predstavnicima proizvođača aerodromske opreme, te su se upoznali sa novim tehnologijama rada i rješenjima, koji bi se mogli u budućnosti implementirati na Međunarodnom aerodromu Sarajevu.

Passenger Terminal Expo događaj je svjetske klase koji privlači učesnike aerodroma, aviokompanija i tour-operatora.

Povezani članci