Marketing X Business

Adris grupa u 2023. godine ostvarila gotovo milijardu eura prihoda

Marx.ba

(Foto: Hrportfolio)

Nadzorni odbor Adris grupe razmatrao je i utvrdio na sjednici u Rovinju revidirane konsolidirane i nekonsolidirane godišnje finansijske izvještaje za 2023. godinu te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.

Predsjednik Uprave Marko Remenar istakao je da je u vrlo zahtjevnoj 2023. godini Adris grupa u cjelini poslovala uspješno. Nakon više godina priprema pokrenut je ambiciozni investicijski ciklus u iznosu većem od 600 miliona eura, naglasio je Remenar.

– Udvostručit ćemo prosječni godišnji iznos kapitalnih ulaganja u sljedećih nekoliko godina. Investicije su pritom birane tako da višestruko djeluju na poslovanje Grupe, rekao je.

U 2023. godini Adris grupa ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 980 miliona eura, a nakon što su predsjednici uprava Croatia osiguranja, Maistre i Cromarisa iznijeli ključna obilježja poslovanja, Nadzorni odbor utvrdio je finansijske izvještaje te zajedno s Upravom predložio donošenje odluke o isplati dividende u iznosu od 2,57 eura po dionici.

Povezani članci