Marketing X Business

SAS modifikuje codeshare partnerstva širom Balkana

Marx.ba

(Foto: SAS)

SAS Scandinavian Airlines će u septembru preći sa Star Alliance na SkyTeam, nakon što je Air France – KLM kupio manjinski udio u kompaniji. SAS će od septembra ove godine dodati svoje brojeve letova i oznake na liniju Air Francea između Pariza i Zagreba, kao i KLM-ove letove između Amsterdama i glavnog grada Hrvatske. Slično, od narednog mjeseca će dijeliti šifru sa KLM-om između čvorišta nizozemskog prijevoznika i Beograda.

SAS od septembra završava svoje codeshare (komercijalni let koji obavlja jedna aviokompanija, a na tržištu ga prodaju i reklamiraju druge aviokompanije) partnerstvo sa Croatia Airlinesom na linijama između Zagreba i Skoplja, Sarajeva, Amsterdama, Brisela, Kopenhagena i Ciriha, kao i između Splita i Ciriha. Nadalje, ukinut će se njegov codeshare sa Austrian Airlinesom između Beča i Skoplja, Sarajeva i Zagreba, kao i između Minhena i Zagreba, kojim upravlja Lufthansa.

Za sada, SAS će nastaviti da održava svoj codeshare kod člana Star Alliance-a LOT Polish Airlines na linijama između Varšave i Beograda, Podgorice i Zagreba, piše EX YU aviation.