Marketing X Business

Scandinavian Airlines povećava broja letova iz Sarajeva

Marx.ba

(Foto: SAS Facebook)

Sarajevo je ove godine istinski dobilo ogroman broj novih linija i dodatnih frekvencija. No, od početka ljetnog reda letenja vrlo često čitamo o povećanju frekvencija na postojećim linijama, te produžavanja linija.

Kako sada donosi Zamaaero, najnovija linija na kojima ima povećanja je linija Copenhagen-Sarajevo Skandinavske avio kompanije SAS (Scandinavian Airlines) koja se trebala operirati od 3. jula do 21. avgusta.

No, sada je SAS dodao i tri leta u junu, pa će letjeti u srijedu 19. juna, petak 21. juna i utorak 25. juna Sarajevo će ove godine stvarno imati značajno povećanje broja putnika spram prošlih godina.

Inače, Aerodrom Sarajevo je nedavno učestvovao na Routesu u danskom Aarhusu. Tamo su imali sastanke sa Wizz Airom, Eurowingsom, Voloteom, Norwegianom, Transaviom, Condorom, SAS-om, easyJetom, TUI-em i LOT-om. Aerodrom ima za cilj otvoriti letove za Berlin, Rim, Stockholm, Dusseldorf, Copenhagen, Paris, Amsterdam, Eindhoven, Strasbourg, Veronu i Hamburg.

Predstavnici, najvećeg bh. aerodroma su učestvovali učestvovali i na Passenger Terminal Expo u Frankfurtu koji je okupio predstavnike svjetskih aerodroma kako bi upoznali i iskusili inovacije u industriji putničkih terminala.

Naši predstavnici su imali priliku da posjete aerodrom u Frankfurtu, te se upoznaju sa tehnologijama njihovog rada i to: organizacijom, nadzorom i radom zimske službe, službe prihvata i otpreme putnike te metodologijom i načinom rada BHS (Bagagge handling system).

Također su održani sastanci sa predstavnicima proizvođača aerodromske opreme, te su se upoznali sa novim tehnologijama rada i rješenjima, koji bi se mogli u budućnosti implementirati na Međunarodnom aerodromu Sarajevu.

Povezani članci