Marketing X Business

Šta kažu stručnjaci: Je li vrijeme za kupovinu dipa, nakon pada Bitcoina za 28 posto

Marx.ba

(Foto: X)

Tokom proteklih nekoliko dana, kripto tržište palo je za 15 posto te je više od 350 miliona dolara izašlo iz sektora. Mjesečni novoi podrške su probijeni, čime su kriptovalute pale na najniže nivoe od kraja februara kako se medvjeđe raspoloženje vraća.

Međutim, trenutna korekcija tržišta od 28 posto nije ništa novo, slično se dogodilo nekoliko puta tokom svakog tržišnog ciklusa.

Kriptograf i pionir bitcoina Adam Back rekao je da su prijašnji bull runovi imali nekoliko povlačenja od 30 posto.

– Čini se da su nedavni padovi manje duboki, ali ljudi zaboravljaju uobičajeni obrazac bull marketa, rekao je prije nego što je savjetovao protiv panične prodaje, prenosi Lider.

– Historija se ponavlja, primijetio je analitičar Rekt Capital koji je dodao da bi, ako se obrasci ponavljaju, bitcoin mogao dosegnuti vrhunac u ovom ciklusu sredinom septrembra ili sredinom oktobraa 2025. godine.

Predložio je da je ova korekcija potrebna kako bi se tržišni ciklusi ponovno uskladili s historijskim obrascima.

– Što se duže bitcoin konsolidira nakon halvinga, to će biti bolje za ponovno sinkroniziranje ovog trenutnog ciklusa s tradicionalnim ciklusom, napisao je.

Osnivač fonda Capriole Charles Edwards komentirao je da je ova korekcija tržišta “dobro zakasnila” nakon najduljeg rastućeg niza bitcoina svih vremena.

Analitičar i trgovac Capo Of Crypto rekao je svojim 859.000 prtailaca na X-u da u ovom trenutku kada mnogi paničare i prodaju, misli da nije prikladno zauzeti medvjeđi stav i prodati, već ostati hladne glave.

Kripto analitičar Miles Deutscher komentirao je da je ova tržišna korekcija jedna od najočitijih dugoročnih prilika koje je ikada vidio.

Priznao je kratkoročni prodajni pritisak zbog otkupa Mt. Goxa i njemačke vlade koja svakodnevno šalje velike zaplijenjene količine bitcoina na mjenjačnice.

Međutim, također je uočio nekoliko dugoročnih faktora rasta, kao što su institucionalna kupovina putem bitcoin i ethereum ETF-ova, nadolazeći izbori u SAD koji bi mogli promijeniti izglede za kripto imovinu i isplatu 16 milijardi dolara klijentima FTX-a.

Suosnivač Reflexivity Researcha Will Clemente dodao je da je likvidnost vjerovatno na strani kripta s obzirom na sezonske promjene u kasnoj godini i izbore.

U objavi na X-u 5. jula pionir bitcoina Samson Mow rekao je da nema potrebe za panikom jer je prodajni pritisak zanemariv.

– Najveći problem su “slabe ruke” koje sada prodaju svoj bitcoin, očekujući dugotrajan val prodaje od strane Mt.Goxa i Njemačke, ali taj pritisak na prodaju pokazao se zanemarivim, rekao je Mow.

Kripto tržišta izgubila su 15 posto ovog mjeseca, a ukupna kapitalizacija pala je na nešto više od 2 biliona dolara na najniži nivo u četiri i po mjeseca, piše Lider.

Povezani članci