Marketing X Business

Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega za majke i djecu u centru izvrsnosti ASA Bolnice

Marx.ba

(Foto: ASA Bolnica)

ASA Bolnica je danas predstavila Centar za majku i dijete, koji pruža sveobuhvatnu medicinsku njegu kroz specijalizovane usluge uključujući pedijatriju, porodilište, ginekologiju i akušerstvo, te liječenje neplodnosti (IVF). Kako ističu iz ove zdravstvene ustanove, stručni tim ljekara i medicinskog osoblja ASA Bolnice, posvećen je zdravlju i dobrobiti majki i djece, nudeći vrhunsku njegu u svakom koraku njihovog puta.

Pod vodstvom mr. sc. Daria Đukića, dr.med., specijaliste pedijatrije i subspecijaliste dječije kardiologije, pedijatrijski tim pruža sveobuhvatne preglede, tretmane i savjetovanje za djecu svih uzrasta. Dalibor Tomić, dr.med., specijalista pedijatrije i subspecijalista neuropedijatrije, te Tatjana Jovičić, dr.med., specijalista pedijatrije, osiguravaju najviši nivo stručnosti u brizi za najmlađe pacijente.

– Naša pedijatrijska služba uključuje redovne preventivne preglede, liječenje akutnih i hroničnih bolesti kao i urgentnu medicinsku pomoć. Koristimo moderne dijagnostičke, laboratorijske i terapijske metode i procedure kako bi osigurali da naši mali pacijenti dobiju najbolju moguću njegu i podršku za zdrav rast i razvoj, naglašava dr. Đukić.

Moderno opremljeno porodilište pruža sve potrebne usluge tokom porođaja, postporođajnu njegu i stalnu podršku majkama i njihovim porodicama.  Elvira Mušić, dr.med., i Aldina Divanović, dr.med., specijalistkinje ginekologije i akušerstva, osiguravaju siguran put od začeća do porođaja.

– Trudnice mogu očekivati sveobuhvatnu podršku kroz sve faze trudnoće, uključujući savjetovanje i personalizovane planove porođaja. Uz prisustvo iskusnog tima ljekara i babica, spremni smo reagovati na sve medicinske potrebe i hitne slučajeve. Naše sobe za porođaj su dizajnirane da pruže maksimalnu udobnost i privatnost, kažu u odjelu porodilišta. Također, pružaju psihološku podršku majkama kako bi se prilagodile novoj ulozi i prebrodile eventualne postporođajne izazove, naglašavaju iz akušerskog odjela.

Doc.dr. Azur Tulumović, dr.med., medicinski direktor ASA Bolnice i voditelj odjeljenja Ginekologije i akušerstva, ističe:

– Vrlo smo ponosni na naš Centar koji pruža stručne preglede, dijagnostiku, tretmane i savjetovanje za majke i djecu, od trenutka odluke o trudnoći, pa sve do poroda i odrastanja djeteta. Posebno smo ponosni na naše odjeljenje ginekologije, gdje pružamo visokokvalitetnu njegu u svakom aspektu ženske reproduktivne zdravstvene zaštite, uključujući i složene operativne zahvate.

Povezani članci