Marketing X Business

Treća Woman.comm konferencija: Snagom komunikacije izgradimo dobro društvo

Marx.ba

(Foto: Woman.comm)

U Sarajevu je danas održan prvi dan treće Woman.comm konferencije “Snaga komunikacije”. Irena Miličević Vukoja, direktorica agencije Prefix i Woman.comm Cluba, istakla je kako je komunikacija temelj svakog društva i ključ uspjeha u mnogim industrijama.

– Kroz snagu komunikacije možemo učiniti društvo dobrim društvom, ne boljim jer bolje nije dovoljno dobro, mora biti dobro društvo, izjavila je.

Miličević Vukoja je naglasila da u današnjem brzom tempu života i razvoju tehnologije komunikacija postaje neophodna za izgradnju pozitivne zajednice. Kako je rekla, “polako vraćamo komunikaciju na stare fabričke postavke, što uključuje iskrenost, empatiju i zajedništvo.

Žene u komunikacijskoj industriji, prema njenim riječima, igraju ključnu ulogu u oblikovanju društvenih normi, razvijanju profesionalnih vještina i promicanju važnosti empatije u svakodnevnoj komunikaciji.

– Trenutno brojimo više od 350 članica iz BiH i regije i ponosna sam na svaku od vas. Mislim da trenutno znam više o ženama iz komunikacijske industrije nego mnogi drugi, izjavila je s ponosom.

Jedan od ključnih ciljeva Woman.comm konferencije je podrška mladim ženama i budućim liderkama. Pružanje mentorskih programa, razmjena znanja u brendiranju, promociji i razvoju industrije također su naglašeni kao ključni elementi.

Prvog dana Woman Comm konferencije imali smo priliku slušati i pratiti tri inspirativna panela koji su obuhvatili ključne teme vezane uz komunikacijsku industriju i njenu ulogu u društvenim promjenama:

– Rekapitulacija tržišta komunikacija: Šta je novo u regiji?

– Autentična i odgovorna komunikacija: Put ka društveno odgovornom poslovanju

– Edukacija za promjenu: Žene u poslovanju, zaposlenici i društvo

Paneli su pružili stručne uvide i analize trenutnih trendova u komunikaciji, te ponudili odgovore na važno pitanje kako se odgovorno komunicira u poslovnom okruženju, kao i koja je uloga žena u svim ovim promjenama.

Konferencija će trajati i sutra, a predviđeni su novi paneli sa istaknutim predavačima iz komunikacijske, medijske, marketinške i kreativne industrije. Ovi paneli omogućit će dublje razumijevanje ključnih izazova i prilika u ovim industrijama.

VEZANO

Woman.comm konferencija otkriva kako brendirati državu