Marketing X Business

Tržište opcija pokazuje: Bitcoin na 100.000 dolara postaje realnost

Marx.ba

(Izvor: CryptoSlate)

Nakon što su ih kripto evangelisti dugo ismijavali kao još više pompe, predviđanja o bitcoinu od 100.000 dolara počinju izgledati kao realna mogućnost na tržištu opcija.

Najveća kriptovaluta u petak je skočila na još jednu najvišu vrijednost svih vremena od više od 70.000 dolara, omeđujući sedmosedmični niz od više od 70% rasta.

Na tržištu opcija, otvorene kamate, ili broj nepodmirenih ugovora, za call opcije sa strike cijenama od 80.000 dolara i 100.000 dolara skočile su za oko 12% u 24 sata, prema podacima koje je prikupila Amberdata, prenosi Bloomberg.

– Mislim da 80.000 dolara do kraja mjeseca nije ludo. Samo mislim da FOMO igrači uskoro dolaze. ETF-ovi su otvorili prostor za još više maloprodaje, rekao je Leo Mizuhara, osnivač i izvršni direktor platforme za decentralizirano finansiranje institucionalnog upravljanja imovinom Hashnote.

Najnoviji pomaci u pozicioniranju povećavaju mogućnost dugotrajnijeg rasta nego tokom uspona u utorak, kada je digitalna imovina probila svoj prethodni rekord postavljen krajem 2021. Niža volatilnost i finansijska poluga, kao što se vidi na tržištima opcija i terminskim tržištima, sugeriraju da kretanje cijena u petak bilo je više potaknuto potražnjom na spot tržištu. Mali ulagači obično kupuju tokene na tržištu gotovine umjesto da koriste izvedenice koje pomažu u povećanju finansijske poluge.

– Čini se da je trenutni porast cijene bitcoina više vođen spot tržištem jer je trgovina sada puno “zdravija”, rekao je Luke Nolan, naučni saradnik u upravitelju kripto imovine CoinShares.

Povezani članci