Marketing X Business

Turkish Airlines tokom zimske sezone povećava broj letova iz Sarajeva

Marx.ba

(Foto: Turskish Airlines)

Turkish Airlines će ove zime iz Istanbula za Sarajevo letjeti 14 sedmičnih letova, dok je prošle godine letio 13 puta u toku jedne sedmice. Turska kompanija će takav red letenja imati tokom cijele zime, objavio je Zamaaero.

Zanimljivo je da će kompanija imati različit dnevni broje letova u sedmici. Iz Sarajeva lete tri leta srijedom, petkom i nedjeljom, dva leta utorkom, te po jedan let ponedjeljkom, četvrtkom i subotom.

Ranije je najavljeno da će turska kompanija Pegasus Airlines ove zimske sezone povećati frekvenciju svojih letova sa istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen do Sarajeva i Skoplja.

Prevoznik će od 27. oktobra održavati dvostruke dnevne letove između Istanbula i glavnog grada Bosne i Hercegovine, u odnosu na prvobitno planiranih, kao i prošlogodišnjih, jedanaest sedmičnih rotacija.

Oni će nadopuniti dva sedmična leta od Antalije do Sarajeva za ukupno šesnaest sedmičnih letova Pegasus Airlinesa tokom zimskog perioda.

Inače, Sarajevski aerodrom ima 242.927 planiranih mjesta na tržištu u septembru, što je značajno povećanje od 43,4% u odnosu na 2023. Pegasus Airlines je najveći prijevoznik sa 12,7% kapaciteta. Slijedi ga Turkish Airlines sa 11,3% udjela.