Marketing X Business

U top formi do ljeta, a bez teretane: Ovih 5 aktivnosti istopit će kalorije

Marx.ba

(Foto: Društvene mreže)

Od početka ljeta nas dijele samo tri sedmice, a vi se još niste doveli u formu i nemate novca za teretanu i osobne trenere? Ako ne težite drastičnoj promjeni izgleda već prije odlaska na plažu želite skinuti koji kilogram i malo se utegnuti, evo nekoliko načina koji vam, uz balansiranu prehranu, mogu pomoći u ostvarenju tog cilja. A neće vas koštati gotovo ništa.

Hodanje: Mnogi treneri se slažu kako je najbolji način da započnete promjenu i počnete se više kretati – šetnja. U samo sat vremena brže šetnje možete potrošiti između 400 i 500 kalorija, a stručnjaci kažu kako su takve šetnje najučinkovitije dva sata nakon buđenja i minimalno četiri sata prije odlaska na spavanje.

Trčanje: Nakon što naviknete organizam na svakodnevno kretanje, odvažite se s hodanja preći na nešto izazovnije trčanje. Ovisno o tome koliko brzo trčite, za samo sat vremena te aktivnosti možete izgubiti između 270 i 1200 kalorija. Odlično je što možete trčati bilo gdje – na ulici, u parku, šumi…

Plivanje: Plivanje je odlična priprema za ljeto i odličan saveznik u oblikovanju tijela jer prilikom plivanja koristimo gotovo sve mišićne grupe u svom tijelu. Osim što će pomaže u oblikovanju tijela, plivanje povoljno utječe na dišni, krvožilni, ali i živčani sustav.

Bicikliranje: Kad ste posljednji put na sunce izvukli bicikl? Ako želite bolje izgledati i dobro se osjećati, to biste svakako trebali učiniti. Dok pedalirate, zapravo i nemate osjećaj da vježbate, a nakon nekog vremena primijetit ćete da su vam noge i stražnjica čvrsti i lijepo oblikovani.

Vrtlarenje: Imate li na raspolaganju slobodan komadić zemlje, pretvorite ga u vrt! Na taj način ćete vježbati svaki dan. Skupit ćete zavidan broj koraka, čestim čučnjevima oblikovat ćete noge i stražnjicu, a nošenje kanti s vodom garancija je za lijepo oblikovane ruke, piše Večernji.

Povezani članci