Marketing X Business

Većina investitora kladi se protiv odobrenja ethereum ETF-a

Marx.ba

(Foto: Techopedia)

Kripto kockari se klade na to hoće li spot Ether fondove kojima se trguje na berzi (ETF-ove) odobriti Komisija za vrijednosne papire i razmjenu Sjedinjenih Država (SEC) prije 31. maja.

Stranica za kripto kockanje Polymarket koja se temelji na poligonu pokazuje da su trgovci stavili “Da” ili “Ne” oklade na to je li prijava za ETH ETF fond biti odobrena prije kraja maja.

Postavljeno je više od 2,4 miliona dolara vrijednih oklada, pri čemu je oko 81% pesimistično u pogledu šansi za odobrenje spot Ether ETF-a prije roka, piše Cointelegraph.

Kripto trgovci kupuju da ili ne dionice ovisno o svojim predviđanjima o tome kako očekuju da će se stvari odvijati. Vrijednost udjela predstavlja koeficijent oklade i mijenja se slično kao što se kreće kripto tržište.

Trenutno cijena opcije “Da” iznosi 0,19 dolara, dok opcija “Ne” vrijedi 0,81 dolar, što znači da manje kockara vjeruje u šanse da spot ETH ETF-ovi budu odobreni do kraja maja.

Najveći trgovac za Da drži dionice u vrijednosti od oko 84.000 dolara, dok najveći vlasnik za Ne ima oko 127.000 dolara u dionicama.

Ako SEC odobri spot Ether ETF prije krajnjeg roka tržišta klađenja 31. maja 2024., u 23:59 po istočnom vremenu, tržište će se riješiti, što znači da vlasnici Yes dionica mogu unovčiti svoju zaradu. Međutim, vrijedi i suprotno ako nema odobrenja prije roka.

Kompanija za upravljanje ulaganjima Grayscale izrazila je uvjerenje u pozitivnu odluku SEC-a za spot Ether ETF-ove do maja. Dana 25. marta, glavni pravni službenik Grayscalea Craig Salm rekao je da percipirani “nedostatak angažmana” SEC-a s podnositeljima zahtjeva ne ukazuje na to hoće li ETF biti odobren ili ne, piše Seebiz.

Povezani članci